Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De 6 meest effectieve energieboosters

Bram
2 min read

Iedereen kan weleens een energieboost gebruiken. En dat je daar geen koffie voor nodig hebt bewijzen deze 6 natuurlijke energieboosters!

1.Zonnestralen

Je hebt het wellicht al eens meegemaakt, na een nachtrust sta je nog vermoeider op dan voor je ging slapen. Herkenbaar? Je kan dit probleem voorkomen door onmiddellijk na het wakker worden je gordijnen open te trekken. Geniet van de zonnestralen op je gezicht en sluit je ogen. Adem een paar keer diep in en uit en laat de zon je wakker maken. Natuurlijk zonlicht verhoogt het vitamine D-niveau in je lichaam op een natuurlijke manier. Het is een natuurlijke energiebooster en het maakt je zelfs goedgehumeurd en vrolijk.

2.Water

Je vermoeidheid kan weleens een signaal zijn dat je te weinig water drinkt. Als je te weinig drinkt droogt je lichaam uit en worden je hersenen vermoeid. Drink daarom elke dag minstens 6 tot 8 glazen water. Je hersenen zullen meer zuurstof krijgen en dat maakt jou energieker.

3.Beweeg

Probeer zoveel mogelijk te bewegen, ook al is het maar enkele minuten. Alle beetjes helpen! Maak elke dag een kort wandelingetje en neem de trap in plaats van de lift. Probeer met je fiets naar het werk te gaan en beweeg zoveel mogelijk. Je zal je minder vlug moe voelen en die extra beweging geeft je een natuurlijke energieboost.

4.Kauwgum

Wil je op een makkelijke manier energieker voelen? Kauw dan op een kauwgum. Het verbetert de bloedtoevoer naar je hersenen waardoor je je vanzelf fitter voelt. Je zal bovendien mentaal scherper en alerter zijn. Extra bonus: je frisse adem geeft je meer zelfvertrouwen.

5.Een gezonde snack

Een suikerrijke snack zorgt ervoor dat je op lange termijn nog vermoeider bent dan ervoor. Dat komt omdat de schommelingen in je bloedsuikerspiegel te hoog zijn. Vermijd een namiddagdipje met een gezonde snack. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor rauwe groentjes met humus, lekker en voedzaam tegelijkertijd!

6.Braingames

Braingames zijn niet alleen leuk, ze zijn de ideale energieboosters. Heb je last van een energiedipje? Waag je dan eens aan een kruiswoordraadsel of een Sudoku. Tijdens een braingame worden je hersenen gestimuleerd en dat maakt je fit en energiek.

 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…