Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

6 motivatietips voor wanneer je totaal geen zin hebt in sporten

Olivier
2 min read

Hoewel sporten je vaak een heel fijn gevoel heeft, is ermee beginnen toch een ander verhaal. Wanneer je lekker op de bank ligt, is de stap naar de sportschool of om te beginnen met een work-out nogal groot. Daarom, hieronder 6 motivatietips voor wanneer je echt totaal geen zin hebt om te sporten!

Trek je sportkleding alvast aan

Het kan al enorm motiverend werken wanneer je je sportkleding al aan hebt. Als je in je badjas op de bank ligt is het natuurlijk lastiger om in actie te komen.

Schrijf na elke sportsessie op hoe je je voelt

Schrijf na elke work-out precies op hoe jij je voelt. Zo kun je wanneer het even tegenzit door je notities bladeren om hier motivatie uit te halen.

Bekijk oude sportfoto’s van jezelf

Bekijk ook eens oude foto’s. Zo kun je zien hoe succesvol (of niet) je toen was. Wat je toen kon, kan je nu nog steeds (misschien zelfs beter!).

Kijk naar sport op televisie

Schakel voordat je gaat sporten naar een sportkanaal en kom helemaal in de mood. Wanneer je anderen ziet bewegen, krijg je vanzelf zin.

Verander je routine

Wanneer je meerdere keren per week in de sportschool te vinden bent, kan dat op een gegeven moment saai worden. Verander daarom op tijd je routine.

Al kan je ook op weg naar de sportschool al voor wat variatie zorgen: fiets bijvoorbeeld een andere route naar de sportschool of ga eens met de bus. Dat zal het een stuk leuker maken.

Maak een nieuwe playlist

Luister jij, zoals velen anderen, ook altijd naar muziek tijdens het sporten? Maak dan eens een nieuwe playlist. Zo krijg je niet alleen zin om naar de nieuwe muziek te luisteren maar ben je ook extra gemotiveerd om goed te sporten!

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…