Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

6 redenen om elke avond jouw voeten te (laten) masseren

Olivier
2 min read

Veel mensen zullen bij een massage misschien niet gelijk aan de voeten denken maar wist je dat het masseren van je voeten gezondheidsvoordelen heeft voor je hele lichaam? Ieder orgaan en elk lichaamsdeel zijn gelinkt door zogeheten energiebanen met een reflexgebied dat verbonden is in de voet. Hieronder 6 redenen om elke avond jouw voeten te (laten) masseren!

De hypofyse

Wanneer je het midden van je grote teen masseert stimuleer je de aanmaak van hormonen en groei. Ook bevorderd dit de werking van je metabolisme.

De hypothalamus

Het gebied aan de buitenkant van de grote teen staat in connectie met je hypothalamus. Dit is een gedeelte van je hersenen dat verantwoordelijk is voor onder andere honger en lust. Dit gebied regelt je emotie, motivatie, genot en je emotionele geheugen. Massage van deze zone van de grote teen, zorgt voor een verzadigd gevoel.

The solar plexus

Dit plekje zit onder de bal van je voet. Wanneer je deze spot masseert, verminder je stress en bevorder je de ademhaling. Deze massage werkt dus zeer ontspannend.

De bijnieren

Het masseren van het midden van de voet heeft ook een positief effect op de werking van de bijnieren. Deze zijn verantwoordelijk voor de productie van hormonen en zorgen voor een goede balans in de mineraalhuishouding. Je zult je energieker voelen door een massage van deze zone.

Urinewegen

Wanneer je de hiel van de voet masseert zal je de urinewegen stimuleren. Deze massage heeft dus een ontgiftende werking en helpt je lichaam om meer water uit te scheiden.

Dikke en dunne darm

Heb je last van je darmen of maag? Masseer dan het gebied centraal in je hak. Dit zal je verteringssysteem bevorderen.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…