Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

10 tips voor een goede spijsvertering

Camille
4 min read

Een goede spijsvertering is de basis van een gezond en vol leven. Als je problemen hebt met je spijsvertering word je hier voortdurend mee geconfronteerd. Ontdek waarom het zo belangrijk is dat alles goed werkt in je maag.

Opgeblazen gevoel

Een opgeblazen gevoel (functionele dyspepsie), of een overgevoelige maag waarbij je sterk het gevoel hebt dat alles tergend langzaam verteert, kan voor een hoop ongemakken zorgen in het dagelijks leven. Het is daarom handig om de volgende tips in het achterhoofd te houden. Voor jezelf, maar ook om te delen met vrienden en familie als ze die hulp kunnen gebruiken.

Gember als ondersteuning

Een natuurlijke kruid en geneesmiddel dat direct wordt opgenomen door het lichaam geniet vanzelfsprekend de voorkeur. Gember levert met geneeskrachtige bouwstoffen en vitaminen een uitstekend scala aan krachtpatsers voor je spijsvertering en immuunsysteem. Het is ook ideaal om onschuldige kwaaltjes als misselijkheid en maagschommelingen mee te verhelpen.

10 tips voor een goede spijsvertering

1. Drink voldoende water

Water is de beste vriend van het menselijk lichaam. En het is onmisbaar voor je spijsvertering om cellen te voeden en stoffen af te voeren.

2. Kauw goed op je voedsel

Wanneer je je voedsel goed kauwt en mengt met speeksel, doe je je spijsvertering een groot plezier. De rest van het ‘werk’ verloopt namelijk stukken vlotter!

3. Drink regelmatig gemberthee

Gemberthee is een eeuwenoud en effectief redmiddel tegen spijsverteringsproblemen. Het helpt o.a. darmgassen verdrijven en obstipatie verlichten. Daarbij zit het ook nog eens boordevol vitamines en mineralen.

4. Beweeg voldoende

Een beweeglijk lichaam blijft langer jong en door voldoende te bewegen, stimuleer je de spijsvertering. Een rustige wandeling na een maaltijd kan wonderen doen voor de verwerking.

5. Vergeet de probiotica niet

Niet schrikken, maar probiotica zijn ‘goede’ bacteriën die je darmflora helpen beschermen. Ze worden vaak toegevoegd aan zuivelproducten en kunnen diarree en verstoppingen helpen voorkomen.

6. Verkrop geen gevoelens

Lichaam en geest zijn één. Opgekropte gevoelens kunnen stress veroorzaken en dit kan als een kettingreactie de spijsvertering overhoop gooien.

7. Eet niet teveel

Lichte, vezelrijke maaltijden passen in een gezond eetpatroon. Eet niet teveel en niet te zwaar (vettig).

8. Drink met mate

Alcohol heeft geen goede uitwerking op de spijsvertering.

9. Geniet

Eet je maaltijden rustig en bedachtzaam. Geniet ervan!

10. Wees lief voor jezelf

Luister goed naar je lichaam en voel goed aan waar je behoefte aan hebt.

Klik hier voor meer info!

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…