Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

6 redenen om naar de zee te gaan

Bram
2 min read

De zee… we zouden er uren naar kunnen kijken. Volgens verschillende onderzoeken zouden we allemaal wat meer naar de zee moeten gaan. De zee zorgt ervoor dat we ons beter kunnen ontspannen en gelukkiger worden. Naar de zee gaan is niet alleen leuk, het is ook supergezond. Ben je nog niet overtuigd? lees dan deze 6 redenen om naar de zee te gaan!

1.Extra beweging

Aan de zee worden we aangemoedigd om meer te bewegen. Zwemmen in de zee is niet alleen leuk, je traint er al je spiergroepen mee. Heb je geen zin om in het water te gaan? Een lange strandwandeling is net wat je nodig hebt! Het is leuk, je traint je spieren en je zal veel calorieën verbranden.

2.Vitamine D

Als onze huid in aanraking komt met zonnestralen dan maakt ons lichaam meer vitamine D aan. Vitamine D is essentieel voor sterke botten en een gelukkig gevoel. Bescherm je huid met zonnecrème en laat die vitamine D maar komen!

3.Zand reinigt je huid

Elke minuut verliest je lichaam maar liefst 50.000 dode huidcellen. Als die op je lichaam blijven zitten kan je last krijgen van verstopte poriën of acne. Door op het strand te liggen of een strandwandeling te maken krijgt je huid een peeling. Zand helpt je huid om zacht en gezond te blijven.

4.De kracht van zeewater

Zeewater bevat een hoge concentratie mineralen – zoals magnesium en potassium – die je lichaam helpen vechten tegen infecties. Het heeft een therapeutisch effect op je lichaam en het helpt je te ontgiften en genezen.

5.Zwemmen werkt therapeutisch

Zwemmen kan stress verminderen en het helpt je om gelukkig te zijn. door te zwemmen voorkom je angstige gevoelens en depressie. Kan je wel een oppeppertje gebruiken? Spendeer dan een dagje aan de zee!

6.Adem stress uit je lichaam

Gezonde zeelucht zit boordenvol zuurstof en dat is goed voor je lichaam. Het frisse briesje helpt je om je zorgen los te laten. Je kan je eens helemaal ontspannen. Kijk voor je uit naar het landschap en voel hoe de stress uit je lichaam verdwijnt. 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…