Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

6 redenen waarom jij een zus moet hebben

Bram
3 min read

Iedereen die een zus heeft, weet dat je met haar een haat-liefde verhouding hebt. Het ene moment kan je haar ogen uitkrabben,  maar toch kan je haar geen dag missen.  Je zus is je vertrouwenspersoon, iemand waarmee je alle lief en leed deelt. Zij kent je grootste angsten en weet alles over je liefdesleven. Niet alleen is zij dus je rots in de branding, uit studies blijkt dat je zus een positieve invloed kan hebben op je geluk en mentale staat. Met andere woorden, je zus heeft een positief effect op je gezondheid. 

#1 Samen lachen 

Met je zus deel je alles. Jullie lachen om dezelfde flauwe moppen en krijgen de slappe lach door nog maar naar elkaar te kijken. Wanneer het eens niet gaat met je vertelt zij een van haar blunders waardoor je direct terug vrolijk bent en je zorgen vergeet. Je zus heeft een goed effect op je humeur en door haar ga je weer vrolijk door het leven.  Studies geven aan dat vrouwen met een zus minder snel in een depressie terechtkomen en positiever door het leven gaan.

#2 Je hart luchten

Vrouwen praten heel graag over gevoelens en hebben daar ook nood aan.  Zussen praten over alles met elkaar en kennen elkanders geheimen.  Doordat je alles kan vertellen tegen haar heb je minder stress omdat je je hart eens kan luchten. Zij luistert naar je en geeft je een schouder om te huilen. Je kunt al je gevoelens delen met haar. 

#3 Partner in crime 

Wanneer we denken aan gezondheid, denken we ook aan een gezond lichaam. Ben je op dieet? Je zus kan je zeker en vast helpen om door te zetten. Zij doet mee met jou en steunt je op alle vlakken. Ze zorgt voor gezonde maaltijden en tussendoortjes en gaat mee met jou naar de fitness om je kilo’s eraf te sporten. Je zus is de ideale partner in crime om gezonder te gaan leven

#4 Jezelf zijn! 

Als er één iemand is waarbij je jezelf kan zijn, dan is het bij je zus! 

#5 Ze staat altijd voor je klaar

Met een zus kan je altijd lachen, maar in moeilijke tijden zal ze altijd voor je klaar staan. 

#6 Samen de kleerkast delen

Stiekem in de kleerkast snuffelen van je zus? Dat moet kunnen! 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…