Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

6 redenen waarom puppy’s goed zijn voor je gezondheid

Bram
3 min read

Ben jij de trotse eigenaar van een schattige puppy? Dan hebben wij goed nieuws voor jou! Puppy’s zijn supergoed voor je gezondheid!

1.Puppy’s zijn de beste therapeuten

Je had het al gedacht, die lieve puppy van jou is de beste therapeut. Je puppy kan angst, pijn, depressieve gevoelens én lichamelijke gezondheidsproblemen verminderen. Mensen die ziek zijn, stress hebben of fysiotherapie ondergaan kunnen sneller genezen als ze een puppy hebben. Dat geldt eigenlijk voor elk huisdier, maar puppy’s zijn de schattigste, niet?

2.Je puppy is goed voor je hart

Als je een hondje hebt zal je kans op het krijgen van hart- en vaatziekten spectaculair verminderen. Dat komt omdat je dagelijks meer beweging krijgt. Met een puppy in huis is het echt noodzakelijk om elke dag twee kleine wandelingetjes te maken. Dat is niet alleen goed voor de opvoeding van je pup, het is echt gezond voor je hart.

3.Ze verlagen stress

Als je je puppy streelt zal het stressniveau in je lichaam dalen. Door samen te gaan wandelen zal bovendien het gelukshormoon oxytocine in je hersenen verhogen, dat maakt je stressvrij en gelukkig. Nog een voordeel? Je cholesterol zal dalen, daar wordt ook je lichaam gelukkiger van!

4.Je zal meer bewegen met een puppy in huis

Met een puppy in huis heb je 35% meer kans dat je de aanbevolen hoeveelheid beweging per week haalt dan mensen die geen puppy hebben. Naarmate je puppy groter wordt, worden de wandelingen zelfs nog langer. Het maakt ook helemaal niet uit hoe snel je beweegt, een laag tempo is beter dan helemaal niets!

5.Je ervaart minder werkdruk

Op verschillende bedrijven is het toegelaten om je huisdier mee te brengen naar het werk. Verschillende onderzoeken tonen aan dat werknemers die hun hond of kat meebrengen naar het werk minder stress hebben en productiever werken. Werk je thuis? Je kwispelende puppy zorgt ervoor dat je minder werkdruk ervaart.

6.Je voelt je geliefd

Je puppy zit elke dag thuis op jou te wachten. Met zijn kwispelend staartje word je met veel likjes begroet, elke dag opnieuw. Bestaat er nog een mooier gevoel? Bonustip: wil jij een extra goed gevoel? Ga dan eens langs bij het dierenasiel in je buurt! Geef een hondje een tweede kans, je zal je zelfs nog beter voelen!

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…