scrollTop top

6 redenen waarom spinazie top is

6 redenen waarom spinazie top is

Spinazie, Popeye’s grootste vriend en brandstof, is supergezond. De felgroene groente is méér dan een bekend fenomeen. Het is een bouwsteen voor een gezonde, gevarieerde voeding.

1. Volop varieermogelijkheden

Met spinazie kun je letterlijk alle kanten op. Recepten met roerei, ravioli met spinazie, geitenkaas, in de salade met croutons en nog vele andere recepten. De overheerlijke zijn daarnaast supergezond!

2. Rijk aan eiwit

Eiwit is voor iedereen pure noodzaak. Eiwitten zijn de bouwstoffen voor je spieren, bevatten belangrijke aminozuren en zitten boordevol voedingsstoffen. Of je nu fervent bodybuilder bent of een danser, iedereen heeft eiwit nodig.

3. Gemakkelijk zelf kweken

Als je een (overdekte) moestuin hebt, kun je heel gemakkelijk zelf spinazie kweken. Je hebt hiervoor spinaziezaaizaad nodig, grond, water en liefde voor de groente in spé. De overheerlijke groente kun je in de winter oogsten.

4. Past in ieder dieet

Spinazie is een heerlijk vullende groente en bevat maar 15 kcal per 100 gram. Een valide toevoeging aan je dieet, waarmee je vele kanten op kunt!

5. Oogstrelende garnering

Zoek je een lekkere garnering voor je maaltijd, maar is een blaadje munt te krachtig en/of ongepast bij de maaltijd? Spinazieblaadjes zijn een prachtige toevoeging aan je maaltijd. Het groene blaadje ziet er gezond, fris en appetijtelijk uit! Letterlijk oogstrelend.

6. Verbetert de weerstand en fysieke conditie

Spinazie is een natuurlijke powerfood. Het verbetert je weerstand – spinazie bevat veel goede stoffen – en maakt je sterker. Hét compliment voor sporters, studenten, werkenden, ouders, jongeren…eigenlijk voor iedereen!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  519.869.924
 • Aantal
  doden
  6.258.924
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  4.116.397
 • Aantal
  doden
  31.613

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!