Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

6 slechte excuses om niet te moeten sporten

Bram
3 min read

We bedenken soms de gekste redenen om niet te moeten sporten. Herken jij er ook een van?

1.Ik zie toch geen resultaat

Je hebt net drie weken intensief gesport en je ziet helemaal geen resultaat, herkenbaar? Gewicht verliezen en spiermassa opbouwen gebeurt niet onmiddellijk. Je moet je lichaam tijd geven om aan je nieuw levensstijl te wennen. Na het sporten zal er altijd resultaat zijn, of je het nu ziet of niet. Wil je echt een opvallend verschil zien? Hou het dan toch een beetje langer vol!

2.Ik ben te zwaar om te sporten

Dit excuus wordt vaak gebruikt door mensen die overgewicht hebben. Toch is het echt geen reden om niet te sporten, integendeel! Begin met elke dag 5 minuutjes te gaan wandelen en bouw je sportroutine op. Heb je last van je gewrichten? Zwemmen is de ideale manier om af te vallen. In het water weeg je nog maar 10% van je normale gewicht, er is dan ook geen druk op je gewrichten.

3.Met sporten verbrand je minder calorieën dan een chocoladereep bevat

Het is een feit, calorieën verbranden is niet gemakkelijk. Maar dit is geen excuus om niet te sporten! het is eerder een reden om geen chocoladereep te eten. Als je een uurtje gaat zwemmen verbrand je 500 calorieën. Als je dan ook nog eens die chocoladereep laat liggen bespaar je 250 calorieën. Proficiat, je hebt een score van 750 calorieën! Zeg nu nog eens dat sporten geen verschil maakt!

4.Ik heb vandaag geen tijd

Eigenlijk is er niemand die geen tijd heeft om te bewegen. Ga met je fiets naar het werk, neem de trap in plaats van de lift, ga tijdens je lunchpauze wandelen, spring touwtje tijdens je favoriete serie, … Je hoeft geen lange workout te doen, hier en daar 5 minuutjes is ook al goed!

5.Ik krijg altijd honger als ik sport, dan heeft het ook geen zin

Eigenlijk is sport niet het probleem, je moet gewoon je honger op een gezonde manier leren stillen. Voel je een hongertje opkomen? Eet dan rauwe groenten, een handje noten of drink een groene smoothie. Honger kan echt geen kwaad als je het goed weet aan te pakken.

6.Ik voel me een beetje opgezwollen

We hebben allemaal momenten dat we ons niet aantrekkelijk voelen. Dan kan het moeilijk zijn om je te motiveren om te sporten. Maar als je je niet mooi voelt heb je net een reden om wél te sporten. Breek uit de vicieuze cirkel en trek je sportkledij aan. Dat opgeblazen gevoel zal na je workout helemaal weg zijn!

 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…