Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

6 tips voor een sportieve zomer

Camille
3 min read

Je bent van het sportieve type, en een luie strandvakantie is niet aan jou besteed?

Dan hebben we nog een aantal tips voor jou in petto.

Tip 1: Surfen in Biarritz

Heb je altijd al een keer willen surfen? Kies dan voor de Golf van Biskaje en het hippe Biarritz in Zuid-Frankrijk als bestemming. De golven kunnen er indrukwekkend zijn maar gelukkig niet elke dag.  Zo kun je langzaam opbouwen.  Geniet ook van het stadje, en zijn bruisend uitgangsleven.

Tip 2: Golfen in Andalusië

Veel mensen denken dat golfen saai is, maar dit is zeker niet het geval. Golf is een zeer complete sport waar naast de benodigde techniek ook je mentale kracht op de proef wordt gesteld.  Je komt steevast terecht in een prachtige natuurlijke en rustgevende omgeving. Ga je naar Andalusië in Spanje, dan vind je ontelbare prachtige golfbanen waar je aan je handicap kunt werken, en ben je een beginnende speler, dan kun je er onder ideale weersomstandigheden je golfvaardigheidsbewijs halen. Elke club kan je hier steevast verschillende formules voorstellen, want golfen begin je best onder deskundige begeleiding van een golfprofessional.

Tip 3: Zeilen langs de Griekse eilanden

Dit is geen vanzelfsprekende vakantie, maar wat een avontuur eenmaal je hiervoor kiest. Eerst en vooral moet je kunnen zeilen, en ook over een degelijke zeilboot beschikken. Gelukkig zijn er voldoende reisorganisaties die dit allemaal regelen voor jou.  Ben je een landrat die nog geen zeilboot van dichtbij zag? Dan komt er gewoon een skipper mee aan boord die zeilt en navigeert voor jou en je vrienden of familie. Ondertussen geniet je van de zee en wie weet ontdek je een zeebonk in jezelf! De Griekse eilanden zijn in de zomermaanden een ideale bestemming, maar vergeet ook Kroatië niet.  Adembenemende kusten, en een tikkeltje minder toeristisch.

Tip 4: Wandelen in Schotland

Voor wie van stappen, rust, historie en gastvrijheid houdt, is een wandelvakantie in Schotland een regelrechte must. De ruige Highlands, met ontelbare mooie wandelroutes zullen je in vervoering brengen. Hier zal je geen horden toeristen treffen, maar veel gelijkgestemde zielen die willen genieten van ongerepte natuur. Verwacht je aan regen, wind en zon, maar laat je vooral niet afschrikken door het soms grillige weer. Het hoort nu eenmaal bij Schotland!

Tip 5: Mountainbiken in de Ardennen

In eigen land zijn er ook veel leuke sportieve activiteiten te organiseren in de zomer. Een echte klassieker is een mountainbiketocht in onze Belgische Ardennen. Wat dacht je van het WK-parcours in Houffalize? Een topper, en zo waan je je voor 1 keer een echte professional.

Tip 6: Zomerskiën in Oostenrijk

Ben je een op en top wintersportliefhebber? Dan hoef je de komende winter niet af te wachten om je ski’s boven te halen, maar kun je ook in de zomer gaan gletsjer skiën.

Vroeg opstaan, enkele afdalingen, en dan ligt de rest van de middag nog wijd open om verder te genieten van de bergen in de zomermaanden.  En waarom geen opwindende afdeling met de mountainbike uitproberen.  Sensaties verzekerd. Helm en beschermingskledij zijn aan te raden! Populaire bestemmingen zijn Kaprun (Oostenrijk), Les Deux Alpes (Frankrijk), Zermatt (Zwitserland) of Breuil Cervinia (Italië).

Klik hier voor meer info »

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…