Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De 7 beste drankjes voor een goede nachtrust

Bram
2 min read

Een lekker warm bad of een goed boek kan echt wonderen doen voor je nachtrust. Wist je dat je van deze 7 drankjes ook beter zal slapen?

1.Valeriaan thee

Dit kruid is uitermate kalmerend en slaapopwekkend. Het is een erg krachtige plant die spanning en slapeloosheid tegengaat. Het heeft echter een krachtige smaak die maar weinig mensen kan bekoren. Wil je deze krachtige slaapopwekkende thee uitproberen? Meng Valeriaan dan met andere ingrediënten zoals citroen, honing of kamille.

2.Kersensap

Kersensap, vooral de ongezoete variant, is erg bevorderlijk voor een goede nachtrust. Rode bessen bevatten veel melatonine. Melatonine reguleert je biologische klok en zorgt ervoor dat je je ’s avonds slaperig voelt.

3.Melk

Dat melk goed helpt om sneller in slaap te vallen zal bij de meeste mensen niet als een verrassing komen. Het bevat veel tryptofaan, dat is een aminozuur die ervoor zorgt dat je lichaam meer serotonine aanmaakt. Je zal minder stress ervaren en de kwaliteit van je slaap zal verbeteren.

4.Banaansmoothie

Zoek je een lekker drankje waar je ’s avonds snel rustig van wordt? Een banaan smoothie is alles wat je nodig hebt. Het bevat tryptofaan, kalium en magnesium, dat zijn dé ingrediënten voor een ultiem slaapdrankje.

5.Honing

Door honing toe te voegen aan melk of thee zal je nog sneller in slaap vallen. Je insulinelevel zal voldoende stijgen dankzij de suikers die van nature in honing zitten. Je zal je ontspannen voelen waardoor je beter kan slapen.

6.Amandelmelk

De calcium en magnesium die in amandelmelk zitten zijn cruciaal om langer en beter te kunnen slapen, dat is zelfs wetenschappelijk bewezen.

7.Kamillethee

Verschillende studies tonen aan dat kamillethee uitermate goed werkt tegen slapeloosheid. Het heeft een kalmerend effect op je lichaam en je zal sneller in slaap vallen.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…