Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

7 dingen die gebeuren als je elke dag een groene smoothie drinkt

Bram
3 min read

Vele gezondheidsexperts geloven dat een gezonde levensstijl begint bij een goed ontbijt. Soms hebben we geen tijd voor een gevarieerd ontbijt, gelukkig is er een oplossing: groene smoothies. Ze zijn gemakkelijk te maken, goedkoop en supergezond! Deze wonderlijke dingen gebeuren als je elke dag een groene smoothie drinkt.

1.Je wordt mentaal scherper

Groene bladgroenten zitten boordevol antioxidanten en dat is goed voor je denkvermogen. Ze beschermen je hersenen en je wordt mentaal scherper. Omdat groene smoothies veel vitamine B bevatten zal je geheugen verbeteren, je focus wordt scherper en je kan sneller nadenken.

2.Je spijsvertering en metabolisme verbeteren

In tegenstelling tot fruitsappen bevatten groene smoothies hele stukken groenten en fruit. Hierdoor krijg je meer vezels en voedingsstoffen binnen. Vezels zijn essentieel voor een goede werking van je spijsvertering. Door groenten te mixen kan je lichaam de voedingsstoffen beter opnemen. Smoothies zijn dus een eenvoudige en makkelijke manier om de meeste gezondheidsvoordelen uit groenten te halen. Zeker in ons drukke moderne leven is dat geen overbodige luxe!

3.Je eet meer groenten en fruit

We moeten elke dag ongeveer 2-3 porties fruit en 3-6 porties groenten eten. Alleen zo krijgt ons lichaam de voedingsstoffen die nodig zijn om gezond te blijven. Groene smoothies zijn een snelle en makkelijke manier om meer groenten en fruit te eten. Door elke dag een groene smoothie te drinken verklein je je kans op kanker en andere ziekten.

4.Je bent vrolijker en hebt minder kans op een depressie

Groene groenten bevatten een hoge dosis folium zuur. Folium  zuur is niet alleen heel gezond, het werkt als een natuurlijk antidepressivum. Het helpt bovendien geheugenverlies tegen te gaan en het verbetert je gemoed.

5.Je zal gewicht verliezen

Groene smoothies zitten boordevol voedingsstoffen en bevatten maar weinig calorieën. Ze zitten boordevol vitaminen, mineralen en vezels die je lichaam nodig heeft om gewicht te verliezen. Als je elke dag een groene smoothie drinkt zal je sneller en op een effectieve manier gewicht verliezen zonder jezelf uit te hongeren.

6.Je huid zal stralen

Als je gezond eet merk je dat onmiddellijk aan je gezonde stralende huid. Smoothies bevatten veel vezels waardoor je lichaam makkelijk afvalstoffen kan verwijderen. De vitamine E die gevonden wordt in groene bladgroenten werkt samen met vitamine C om je huid te verjongen.

7.Je lichaam wordt gehydrateerd

Door elke dag een groene smoothie te drinken wordt je lichaam goed gehydrateerd. De grootste reden waarom zoveel mensen te weinig water drinken is omdat ze gewoon niet zo graag water lusten. Voeg meer water toe aan je smoothie en je zal meer water drinken zonder het zelf te beseffen. 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…