Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

7 dingen die je moet eten als je sneller zwanger wil worden

Bram
3 min read

Wil jij graag mama worden? Er zijn verschillende dingen die je wel en niet mag eten als je zwanger bent. Maar hoe zit het als je zwanger wil worden? Hier zijn enkele dingen die je moet eten om sneller zwanger te worden.

1.Vegetarisch

Volgens wetenschappelijk onderzoek verhoogt een vegetarisch dieet je vruchtbaarheid spectaculair. Vrouwen die voornamelijk plantaardige proteïnen eten hebben zelfs 39% minder kans op onvruchtbaarheid. Goede bronnen van plantaardige proteïnen zijn bonen, linzen, tofu en noten.

2.IJsjes

Je leest het goed! Verschillende studies tonen aan dat volle melk, of volle melkproducten zoals ijsjes, je beschermen tegen onvruchtbaarheid. Magere- en halfvolle melk doen het tegenovergestelde. Eet elke week een ijsje en vergeet niet om genoeg te bewegen!

3.Groene bladgroenten

Spinazie, salade en andere groene bladgroenten bevatten veel vitamine B. vitamine B stimuleert je ovulatie en maakt spermacellen gezonder. Zorg er dus voor dat je partner ook voldoende groene bladgroenten eet. Gezonde spermacellen zijn belangrijk om een miskraam of genetische problemen bij de baby te voorkomen. Mannen die regelmatig groene bladgroenten eten hebben 20% minder abnormale spermacellen.

4.Pompeonzaadjes

Pompoenzaadjes zijn rijk aan ijzer. Een studie ontdekte dat vrouwen die voldoende ijzer eten tot 40% minder kans hebben op vruchtbaarheidsproblemen. Pompoenzaadjes in de oven of op brood zijn niet alleen lekker, je wordt er ook sneller zwanger van.

5.Volkorenproducten

 Volkorenbrood is gezonder dan wit brood omdat het je bloedsuiker stabiel houdt. Maar wat heeft dat met vruchtbaarheid te maken? te veel insuline kan je hormonen verstoren. Vrouwen die een hoge bloedsuikerspiegel hebben zouden zelfs de helft minder kans hebben om zwanger te worden. Kies voor een lekkere volkorenboterham, bruine rijs en volkorenpasta!

6.Olijfolie

Olijfolie helpt om je bloedsuikerspiegel in balans te houden en het vermindert ontstekingen in je lichaam. Ontstekingen hebben een slechte invloed op je ovulatie en de vroege ontwikkeling van de embryo. Gebruik het in salades samen met balsamico azijn en gebruik het om te koken in plaats van boter.

7.Vermijd bewerkte voedingsmiddelen

Als je zwanger wil worden kan je maar beter zelf gezond koken. Bewerkte voedingsmiddelen zitten boordenvol ongezonde vetten, suikers en zout. Dat verstoort je hormonen waardoor je een onregelmatige cyclus kan krijgen. Maak je eten gewoon zelf en koop geen voorgemaakte voedingsproducten, het is lekkerder én gezonder.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…