Is Europees vaccinpaspoort in de maak?
Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen vindt een EU-vaccinpaspoort voor toeristen ‘een goed idee’. Het idee wordt donderdag verder onderzocht door de regeringsleiders. Het...
Inhoud
Als je dit gelezen hebt zal je waarschijnlijk nooit meer fastfood willen eten. Ben je er klaar voor? Hier zijn ze dan.
McDonald’s gebruikt een absurde hoeveelheid chemicaliën om de smaak en kleur van ‘echte’ aardbei na te bootsen.
De ‘kip’ in je chicken nuggets ziet er eigenlijk uit als een roze chemische pasta. Door een chemisch proces worden de bacteriën uit de roze pasta weggewassen in ammoniak. Daarna wordt de pasta opnieuw ‘op smaak gebracht’ met chemicaliën en kleurstoffen.
De pindakaas van McDonald’s mag per 100 gram maar liefst 30 insecten deeltjes of knaagdierharen bevatten.
De kaas uit je hamburger bestaat maar voor 49% uit kaas. De rest zijn chemicaliën, kleur- en maakstoffen en andere toegevoegde producten. De helft van je kaas heeft eigenlijk niets te maken met kaas.
Vele fastfood kipproducten bevatten toegevoegd rundvlees. Het wordt gebruikt als ‘extract’ om het vlees een andere smaak te geven.
Elke blikje cola bevat maar liefst 10 theelepels suiker. Dat is meer dan wat je lichaam op een hele dag nodig heeft. Als je al die suiker in een keer doorslikt zou je eigenlijk moeten overgeven. Coca-Cola heeft daarom een zuur toegevoegd om dit te voorkomen.
Het slaatje in fastfoodketens zit boordevol antivriesmiddel, propyleenglycol genaamd, en dat kan oog- en huidirritatie veroorzaken.
Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen vindt een EU-vaccinpaspoort voor toeristen ‘een goed idee’. Het idee wordt donderdag verder onderzocht door de regeringsleiders. Het...
Een podcast met o.a. sportarts Ruben De Gendt en diëtiste Julie Raekelboom
Een podcast met o.a. Nina Mouton,
de schrijfster van het boek
Een podcast met o.a. fervente vasters Dr. Servaas Bingé en Pieter Loridon