Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

7 gezonde comfort foods

Bram
2 min read

Er zijn zo van die dagen dat we echt wat comfort food kunnen gebruiken. Je hebt stress, je voelt je ziek of moe en je hebt nood aan iets lekkers om je door de dag te helpen. Hier zijn 7 lekkere én gezonde ideetjes om zonder schuldgevoel van te smullen!

1.Havermoutpap

Wat is er beter dan een lekkere havermoutpap om je te troosten. Havermoutpap kan je op smaak brengen met honing, cacao, noten, bessen en fruit. Het is de ideale snack om je door je dag te helpen.

2.Een gezonde vegetarische- of zalmburger

Het is altijd moeilijk om een hamburger af te slaan. Maar waarom niet gewoon zelf je eigen gezonde hamburgers maken? gebruik volkorenbroodjes, veel groenten, yochurt dressing en een stukje zalm of een notenburger.

3.Heerlijke yoghurt met bevroren bessen

Het beste alternatief voor een ijsje? Yoghurt met bevroren bessen! Meng de bevroren bessen in je yoghurt en smullen maar.

4.Citroenlimonade

Altijd water drinken kan ook een beetje saai worden. Het beste alternatief voor ongezonde frisdranken: citroenlimonade. Pers een halve citroen uit en giet het sap in spuit water. Zelfgemaakte citroenlimonade is erg lekker, je zal beseffen dat je al die suiker niet nodig hebt!

5.Popcorn

Popcorn is het perfecte alternatief voor ongezonde chips! Want zeg nu zelf, wat is een leuke film zonder popcorn? Popcorn kan zelfs heel gezond zijn, je moet het alleen zelf maken. Laat gedroogde mais op een vuurtje poffen en besprenkel de popcorn achteraf met een beetje honing. Lekker en gezond!

6.Groene vegetarische pizza

Een leven zonder pizza kunnen we ons niet voorstellen. Natuurlijk mag je af en toe genieten van een lekker stukje pizza! Sommige pizza’s zijn echter gezonder dan andere. Je maakt je pizza best zelf om er zeker van te zijn dat er niet te veel zout en vet in zit. Kies voor spinazie en andere groenten en laat die pepperoni achterwege.

7.Pure cacao met honing en kokosolie!

We bewaren het beste voor laatst: heerlijke zelfgemaakte choco! Meng een koffielepel pure biologische cacao met een klein beetje rauwe honing en kokosolie. Het resultaat is om je vingers van af te likken. Lekkere gezonde choco!

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…