Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

7 redenen waarom elk kind in de jeugdbeweging zou moeten zitten

Bram
2 min read

Zat jij vroeger ook in de jeugdbeweging? Dan weet je wel hoe fantastisch het is. Elk kind zou in de jeugdbeweging moeten zitten! Ben je nog niet overtuigd? Lees dan zeker verder!

1.Ze krijgen vrienden voor het leven

Kinderen die zich aansluiten bij een jeugdbeweging maken snel nieuwe vrienden. Ze bouwen hechte vriendschappen op en ze leren nieuwe sociale vaardigheden bij.

2.Ze leren zichzelf kennen

In de jeugdbeweging maken kinderen grote avonturen mee. Stap voor stap leren ze zichzelf beter kennen. Ze leren dat ze meer kunnen dan ze verwacht hadden en dat is goed voor hun zelfvertrouwen.

3.Ze zijn er voor elkaar

De vrienden uit de jeugdbeweging worden als familie. Bij problemen kunnen ze altijd bij elkaar terecht. Ze leren ook om anderen te helpen en dat maakt hen zelfs nog socialer.

4.Ze kunnen hun elke week eens helemaal laten gaan

Na een hele week op de schoolbanken te hebben gezeten moeten ze echt hun energie kwijt. En wat is er beter dan de jeugdbeweging? Ze kunnen hun kledij eens lekker vuilmaken en zich helemaal laten gaan.

5.Ze spelen meer buiten

Kinderen blijven tegenwoordig vooral binnen zitten achter hun computer, tablet of tv. In de jeugdbeweging leren ze om buiten te spelen en zich vrij te voelen.

6.Ze worden zelfstandiger

Op kamp kunnen ze geen hulp vragen aan papa of mama, ze zullen alles zelf moeten doen. Natuurlijk krijgen ze ook hulp van de groep, maar ze staan voor de eerste keer op eigen benen. In de jeugdbeweging krijgen ze ook verantwoordelijkheden en leren ze zorg dragen voor de jongere kinderen.

7.Ze leren heel wat belangrijke vaardigheden

In de jeugdbeweging leren kinderen om zelfstandig te zijn, vrienden te maken, leiding te nemen, activiteiten te organiseren, zich aan regels te houden en zich uit te leven. Ze krijgen bovendien meer zelfvertrouwen en eigenwaarde. Deze belangrijke levenslessen leren ze niet uit schoolboeken, in de jeugdbeweging gaat het vanzelf!

 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…