Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

7 signalen dat je te weinig drinkt en moet ingrijpen!

Milan
2 min read

Het is nog best een opgave om elke dag 1,5 liter water te drinken. Toch heeft je lichaam deze hoeveelheid echt nodig. Als je te weinig drinkt, dan krijg je last van allerlei klachten. Deze 7 signalen zijn een teken dat je meer water moet drinken.

Hoofdpijn

Als je hoofdpijn hebt, kan dit komen omdat je niet genoeg hebt gedronken. Je lichaam heeft dan te weinig vocht en je raakt dus een beetje uitgedroogd. Drink dus eerst een paar glazen water, voordat je een pijnstiller inneemt.

Moe gevoel

Je kunt natuurlijk ook moe zijn, omdat je kort hebt geslapen, maar soms is te weinig vocht de oorzaak. Deze klacht kun je dus eenvoudig verhelpen door genoeg te drinken. Als je te weinig vocht binnenkrijgt, dan gaat je lichaam over in de spaarstand. Het gaat dan zuiniger met water om, zodat het uitdroging voorkomt. Hierdoor heb je dus weer weinig energie en voel je je moe.

Een droge mond

Een van de meest herkenbaarste signalen is een droge mond. Dit probleem los je snel op door een paar glazen water te drinken.

Donkere urine

Is je urine erg donker van kleur? Dan komt dit, omdat je te weinig hebt gedronken. Als je meer drinkt, dan zal je vaker naar het toilet moeten. Je urine is dan veel helderder.

Een droge huid

Als je te weinig water drinkt, krijg je droge lippen en een droge huid. Door meer water te drinken, wordt je huid gezonder en krijgt deze een mooie glans. Drink voldoende water in combinatie met een goede crème en je krijgt weer een perzikhuidje.

Een rusteloos gevoel

Een rusteloos, geïrriteerd gevoel kan ook een signaal zijn dat je te weinig drinkt. Door een glas water te drinken, verdwijnt dit gevoel direct.

Een hoge hartslag

Als je water drinkt, heeft dit ook invloed op je hartslag. Wanneer je lichaam te weinig vocht binnenkrijgt, dan verhoogd je hartslag. Als je ineens last hebt van een hoge hartslag, kan te weinig drinken dus de oorzaak zijn.

Door Milan

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…