Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

7 tekenen dat je een sterke mama hebt

Bram
2 min read

Een sterke mama is goud waard! Ze maakt jou ook sterk, zelfs sterker dan zijzelf. Ze leert je om jezelf te zijn en te doen wat jij belangrijk vindt. Zonder haar was je nooit geworden wie je nu bent. Heb jij ook een sterke mama? Hier zijn de 7 tekenen.

1. Ze moedigt je altijd aan om te zeggen wat je denkt

Je sterke mama is eerlijk en recht voor de raap en ze leert jou hetzelfde.

2. Ze leert je niet wat je moet denken, maar hoé je moet denken

Een sterke mama vertelt haar kind niet wat het moet denken, ze leert je hoé je moet denken. Jij bent bereid om te leren en van gedacht te veranderen. Je bent niet bang om vragen te stellen en om af en toe verkeerd te zijn.

3. Ze leert je dat leren belangrijk is

Een sterke mama kent de waarde van een goede educatie. Ze weet dat niet alleen je punten op school belangrijk zijn. Het gaat erom dat je aandacht hebt, vragen stelt en jezelf goed kan uitdrukken.

4. Ze leert je om het beste in jezelf naar boven te halen

Je mama heeft je getoond hoe je het beste in jezelf naar boven haalt. Hoeveel tegenslagen je ook hebt, je mama leert je om door te zetten.

5. Ze vindt het belangrijk om onafhankelijk te zijn

Je mama leert je dat geld sparen belangrijk is, zo hoef je van niemand afhankelijk te zijn. Een sterke mama leert je koken, opruimen, jezelf verzorgen en goede relaties onderhouden.

6. Ze vertelt je dat je alles aankan

Omdat jij een sterke mama hebt voel je je goed in je vel. Je hebt zelfvertrouwen en je weet dat je alles aankan, als je maar goed genoeg je best doet. Je bent dan ook niet bang iets nieuw te proberen.

7. Ze leert je empathisch te zijn

Een van de belangrijkste eigenschappen van mensen die zijn opgevoed door sterke moeders is hun empathisch vermogen. Je mama houdt zielsveel van je, deze moederlijke liefde strekt zich uit naar iedereen die bij je in de buurt komt. Je mama leert je om vriendelijk te zijn voor anderen.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…