Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

7 tips om er meteen slanker uit te zien!

Camille
4 min read

Wil jij er ook graag een maatje kleiner uitzien? Geen nood, iedereen kent wel dat gevoel. En goed nieuws voor jullie, want als je rekening houdt met dé juiste kledingtips dan is dat helemaal niet moeilijk! Wist je dat zelfs een slanke vrouw er dikker kan uitzien in de foute kleding? Kies voor te beginnen al voor een aangepaste BH en eventueel voor aansluitend ondergoed om je vetrolletjes te verbergen. Met deze slimme tips lijk je alvast een hele pak lichter:

1. Neem de juiste maat

Het lijkt misschien voor de hand, maar kies voor kledij die je past. Veel vrouwen dragen kleding die oversized, té strak of niet flatterend zijn. Vermijd wijde kledij, dit zorgt ervoor dat je lichaam breder gaat lijken.  Als je te kleine maten probeert, verergert dit effect alleen maar.  Het is vooral belangrijk dat je kleren passen bij aan je schouders en taille.

2. Kies voor een kleur dat bij je past

Iedereen weet al dat donkere kleding je er slanker doet uitzien. De kleur bij uitstek hier is zwart, maar met andere donkere kleuren (donkerblauw, donkerbruin, donkergroen) bereik je ongeveer hetzelfde resultaat. Het is aan te raden om een outfit te dragen in één kleur waarbij er bijvoorbeeld één kleur accent gebruikt wordt. Het is een goede manier om het accent te leggen op een lichaamsdeel dat je mooi vindt. Draag daarnaast het best effen kleuren in plaats van drukke prints. Deze doen je dikker lijken.  Kies af en toe ook voor een blazer. Als deze je goed past dan kan het ervoor zorgen dat je enorm goed afslankt. Je ziet er bovendien ook altijd deftig en prachtig gekleed uit.

3. Accessoires

Accessoires helpen je er ook vaak bij om je slanker te doen lijken. Vrouwen met een maatje meer staan meestal heel goed met grote sieraden. Draag hierbij het best lange kettingen, in plaats van kettingen die hoog tegen je hals hangen. Ook een riem is een eenvoudige manier om accenten te leggen. Kies voor een riem die een taille creëert rond je middel.

4. Kijk naar de stof

De stof waaruit een kledingstuk gemaakt is bepaalt ook mee de mate waarin het afkleedt. Vermijd dikke stoffen en kies voor stugge en effen materialen die soepel om je lichaam vallen.  Let hierbij ook op dat je kledij niet te strak tegen je lichaam plakt.

5. Draag hakken

Kies voor hakken. Ze maken je figuur eleganter & langer. Dat zorgt er automatisch voor dat je er slanker uitziet. Hakken verdelen je gewicht over het lichaam.  Bovendien flatteren hakken altijd en mannen vinden dat altijd heel erg sexy ;-). Ben je er geen fan van? Kies dan voor een sleehak. Neem hierbij ook een zelfzekere en rechte houding aan, een goede houding  is ook heel belangrijk om er magerder uit te zien.

 

 

 

 

 

6. Verticale strepen

Draag kleding met verticale strepen. Ze maken je lang en dus ook slank. Horizontale strepen werken omgekeerd en maken je juist breder. Dit geldt niet alleen voor kleren, ook een lange ketting of sjaal doet je afslanken. Zo draag je ook beter v-halsen dan ronde halsen. Het is vooral belangrijk dat je altijd gaat werken in de lengte van je lichaam.

7. Accentueer je sterke kanten

Leg accenten met je kledij op de sterke kanten van je lichaam. Als je mooie heupen of billen hebt, benadruk deze dan met een mooi rokje. Heb je een goed gevulde decolleté, laat deze dan subtiel benadrukken door een topje dat dit accentueert. Draag nooit een slobberbroek of trui, wees blij met je lichaam en ontdek de mooie kantjes ervan. Je moet ervan overtuigd zijn dat je er altijd goed kunt uitzien, als je je lichaam accepteert en de juiste kledij verkiest.

Kies kledij die bij je lichaam past en laat je hierbij zeker niet meeslepen door verschillende modetrends. Eén van de grootste geheimen is je zwakke plekken kennen en deze camoufleren.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…