Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Ontdek hier welke jobs je dikker maken

shana
2 min read

We kunnen er niet meer onderuit want het is bewezen dat twee op vijf werknemers verdikken door hun job. De werkplek is een plaats die steeds ongezonder wordt, denk maar aan calorierijke tussendoortjes, frisdranken, belegde broodjes enzovoort. Vooral kantoorjobs zijn risicojobs, maar ook jobs waar veel stress bij komt kijken verhoogt de kans op extra kilo’s.

Wat zijn de oorzaken?

Stress

Stress is één van de grootste oorzaken van het bijkomen, meer dan 30% verdikt door stress.

Aan je bureau eten

Ook achter je bureau blijven zitten tijdens de middagpauze blijkt een boosdoener te zijn. Eten aan je computer zorgt ervoor dat je minder aandacht aan je eten besteedt en het moelijker is voor je lichaam om een signaal te geven dat je vol zit. Hierdoor zal je rapper honger krijgen en later op de middag niet kunnen weerstaan aan een snack of andere tussendoortjes.

De snoepende collega

Werk jij samen met iemand die regelmatig lekkernijen meeneemt naar hun werk? Voor jou is het misschien verleidelijk om ook van deze lekkernijen te snoepen. Hoe meer gezelschap je hebt, hoe meer je wordt beïnvloed door je collega’s. Probeer om snoep of andere snacks te vervangen door fruit of ongezouten noten.

Hele dag zitten

Wanneer je de hele dag achter je bureau zit is het natuurlijk moeilijk om af te vallen, dit maakt het diëten weer moeilijker. Al zittend verbrand je per minuut maar één tot twee calorieën.

De top 10 jobs waarvan je bijkomt

  1. Reisagent
  2. Advocaat/rechter
  3. Sociaal werker
  4. Leerkracht
  5. Kunstenaar/ontwerper/architect
  6. Administratief medewerker
  7. Dokter
  8. Brandweerman/politieagent/hulpdienst
  9. Marketing/PR
  10. Computerprogrammeur

Door shana

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…