Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

7 tips om te sporten bij warm weer

Bram
3 min read

Als het warm is zouden we liever helemaal niet gaan sporten. Toch is het zomerweer geen excuus om in de zetel te blijven liggen. Ook tijdens de zomer is sporten erg gezond. Met deze tips kan je beter sporten als het warm is.

1.Water, water en nog meer water

Als het warm is moet je veel water drinken. Als je dan ook nog eens sport mag je dubbel zoveel water drinken! Dat je voldoende moet drinken weet je wel natuurlijk, maar wedden dat je te weinig drinkt? Zelfs een lichte dehydratatie kan ervoor zorgen dat je je moe en futloos voelt. Genoeg drinken is echt belangrijk om sporten bij warm weer vol te houden.

2.Sport ’s morgens of ’s avonds

Van in de hitte te sporten wordt niemand blij. In de volle zon ga je enorm veel zweten en ben je snel buiten adem. Probeer daarom wat vroeger op te staan of wacht tot het buiten wat koeler is. In de warmte sporten moet je opbouwen. Begin daarom met een sportsessie van een kwartiertje en bouw je sporttijd geleidelijk aan op. Na twee weken zal je lichaam het temperatuurverschil helemaal gewoon zijn.

3.Eerste hulp bij schuurproblemen

Als je in je sportkledij zweet kan het beginnen schuren aan je huid. Kies daarom voor lichtgekleurde, ademende sportkledij. Je zal het frisser hebben tijdens je workout en zweet zal sneller verdampen. Let erop bij de aankoop dat sportkledij geen naden heeft op gevoelige plaatsen.

4.Zonnecrème

Het is belangrijk dat je overal zonnecrème aanbrengt, dus ook je benen! Kies voor een waterafstotende zonnecrème met een hoge beschermingsfactor. Smeer je elk uur opnieuw in voor een optimale bescherming.

5.Eet een zoute snack

Als je zweet verlies je veel zout. Kies daarom voor sportdrankjes waar natrium en kalium inzitten. Voor en na een sportsessie kan je zoute nootjes, olijven of krakkers eten om je zouttekort weer op te vullen.

6.Jij kent je lichaam het beste

Soms is het gewoon te warm of is het je dag niet. Als je duizelig, verward of misselijk wordt moet je echt stoppen. Neem voor de veiligheid altijd een gsm mee, dan kan je steeds hulp vragen moest het nodig zijn.

7.Ga zwemmen

De ultieme sport tijdens de zomer is natuurlijk zwemmen. Een verfrissende workout die goed is voor je hele lichaam, wat wil een mens nog meer?

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…