Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

7 tips voor het vinden van een zomerliefje

Anja
4 min read

1. Ga actief op zoek

Indien je alleen op je kamertje gaat zitten wachten, dan zul je waarschijnlijk nooit een zomerliefje tegen het lijf lopen. Zo zul je namelijk geen nieuw mensen leren kennen. Dit kan echter wel gebeuren als je actief dingen buitenshuis gaat ondernemen. Dit hoeft niet eens zo ver van huis te zijn en kan bijvoorbeeld gewoon in het park bij je om de hoek of op het strand op een zonnige dag. Op deze plaatsen kun je proberen om op een positieve wijze in het oog te springen van anderen.

2. Maak subtiel contact

Zodra je aandacht krijgt van iemand die je wel ziet zitten, dan kun je proberen om met hem, of haar, een praatje te maken. Gewoon een gesprekje over het weer is echter geen goed idee, beter probeer je achter een gemeenschappelijke interesse van de persoon in kwestie te komen. Wanneer je potentiële zomerliefje met een hond aan het wandelen is, en je zelf ook een trouwe viervoeter bezit, dan is er vaak voldoende stof om een leuk gesprek te voeren.

3. Uiterlijke verzorging

Het kan wellicht wat oppervlakkig lijken, maar je uiterlijk is essentieel bij het versieren van een (zomer)liefje. Je kunt bijvoorbeeld proberen op te vallen door felgekleurde kleding te dragen en je lichaam tot in de puntjes te verzorgen. Er is waarschijnlijk niemand die voor je zal vallen als je er onverzorgd bijloopt of wanneer je niet bepaald fris ruikt. Niet alleen het oog, maar zeker ook de neus, wil ook wat. Bovendien zal je uiterlijk het eerste zijn waarmee je een bepaalde indruk achter kunt laten bij een onbekende. Deze indruk kan dan ook maar beter goed zijn als je een zomerliefje wilt scoren dit jaar.

4. Zelfverzekerd zijn

Uit wetenschappelijk onderzoek is vast komen te staan dat wanneer je elke dag positief ingesteld bent, je aanzienlijk meer zelfvertrouwen opbouwt. Om die reden is het goed om een lijstje te maken met de vijf leukste dingen die je hebt gedaan en waar je trots op bent. Dit lijstje dien je vervolgens op een goed zichtbare plaats in je woning of kamer te hangen zodat je alle puntjes iedere dag een keer kunt doorlezen. Je zelfvertrouwen zal hierdoor namelijk een boost krijgen. Zelfzekere personen worden immers door zowel mannen als vrouwen als meer aantrekkelijk beschouwd.

5. Glimlach

Over heel de wereld worden allerlei verschillende talen gesproken. Het zal dus niet altijd meevallen om een potentiële zomerlief duidelijk te maken wat je voelt. Wat je altijd wel kunt doen is glimlachen. De glimlach is immers een wereldwijd bekend teken van interesse en ontwapening. Bovendien zul je, als je een glimlach op je gezicht tovert, er nog mooier uitzien. Daar kan dan ook geen enkele make up of sportschool tegenop. 

6. Onderneem nieuwe dingen

Op het moment dat je op vakantie bent, kun je dingen gaan doen die buiten je comfort zone liggen. Zo kun je bijvoorbeeld duik- of surflessen gaan nemen, Je kunt er zelfs voor kiezen om heel je vakantie te organiseren met een groep onbekenden. Op deze manier kun je immers nieuwe mensen op een ontspannen wijze leren kennen. Indien er dan onverhoopt toch geen zomerliefje bij mocht zitten, dan heb je wel een heleboel nieuwe vrienden erbij en ook kun je een nieuwe ervaring aan je lijstje toevoegen. 

7. Hulp van vrienden

Niet iedereen lukt het even goed om nieuwe mensen te ontmoeten. Als je van jezelf weet dat je ook tot deze groep mensen behoort dan doe je er verstandig aan om de hulp van vrienden en familie in te roepen. Je kunt dit doen door jezelf, uiteraard op een subtiele manier, uit te nodigen op feestjes, barbecues en picknicks van mensen in je directe omgeving. Op die manier bevind je je in het gezelschap van mensen die je vertrouwt en die bij wie je je op je gemak voelt. In deze situatie is het dan ook vaak een stuk eenvoudiger om met onbekenden kennis te maken. De kans dat je de vriend(in) van een vriend(in) jouw zomerliefde wordt is dan ook zeker niet ondenkbaar. 

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…