Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

7 verrassende voordelen van vroeg opstaan

Bram
3 min read

Ben jij een vroege vogel? Dan hebben wij goed nieuws voor jou. Volgens nieuw onderzoek zijn mensen die vroeg opstaan gelukkiger en gezonder!

1.Je bent vrolijker

Mensen die vroeg opstaan zijn vrolijker en positiever dan mensen die lang blijven slapen. Ze hebben bovendien minder kans om depressief te worden. Pluk de dag! Wat is er mooier dan de stille serene schoonheid van de zonsopgang?

2.Je bent productiever

Door vroeg op te staan zorg je ervoor da je meer tijd hebt om wakker te worden. Je zal gedurende de dag productiever zijn en meer kunnen doen. Vroeg opstaan is meer dan een keuze, het is een levenskeuze.

3.Je bent gezonder

Als je vroeg opstaat eet je per dan ongeveer 250 calorieën minder, dat heeft onderzoek bevestigd. Vroege vogels zijn niet alleen slanker, ze zijn fitter, meer uitgeslapen en ze eten gezonder. Onthoud dat vroeg gaan slapen even belangrijk is als vroeg opstaan. Sta op en ga slapen met de zon, je lichaam zal nog gezonder worden.

4.Je hebt meer tijd

Het logisch gevolg van vroeg opstaan is de extra tijd die je krijgt. Als je ’s morgens lang blijft liggen verspil je tijd die je beter had kunnen invullen. Probeer 30 minuten vroeger op te staan, denk aan alles wat je in 30 minuten kan doen. Je zal eindelijk de tijd hebben om je gedurende de dag wat meer te ontspannen.

5.Je hebt tijd voor een ontbijt

Het voordeel van vroeg opstaan is dat je je nooit moet haasten tijdens het ontbijt. Je kan gewoon neerzitten en genieten van een gezonde maaltijd. Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, neem er je tijd voor!

6.Je hebt minder stress

Omdat je meer tijd hebt in je dag zal je minder gestresseerd zijn. Je kan ’s morgens de ochtendfile vermijden of al wat huishoudtaken doen. Zo ben je ’s avonds sneller klaar om te ontspannen en te genieten.

7.Je hebt meer tijd voor een workout

Volgens onderzoek zijn vroege vogels sportiever dan mensen die lang blijven slapen. De ochtend is dan ook de beste tijd voor een goede workout. Je zit boordenvol energie en je zal er alleen maar meer energie van krijgen. Er kan ’s morgens ook niets tussen jou en je sportsessie komen, je hebt alle tijd.

 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…