Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

7 X waarom iedereen van festivals houdt!

Anja
2 min read

In juni barst het festivalseizoen weer los en veel mensen verheugen zich er al maanden op. Ze hebben de kaarten al gekocht zodra de voorverkoop begon en hun plek op de festivalcamping direct geboekt. Wat bezielt ze toch? Nou, veel, zo blijkt. Veel mensen die ooit naar een festival gingen zijn na één keer verslaafd. Nergens is de sfeer zo gemoedelijk en samenhorig als op een festival. Maar er zijn meer redenen waarom festivals zo populair zijn.

Genieten van muziek en cultuur

De belangrijkste redenen waarom mensen een festival bezoeken is omdat er artiesten optreden die hen aanspreken. Ieder muziekfestival heeft als het even kan één of meer “grote namen” op de affiche die als publiekstrekker gelden. Pukkelpop zonder aansprekende act zal een stuk minder bezoekers op voorhand trekken.

Maar voor sommigen is het juist een uitdaging om nieuwe acts te zien en te horen die ze nog niet kennen en zo nieuwe muziek te ontdekken. Voor hen is juist het onbekende de reden om een festival te bezoeken.

Veel festivals hebben naast muziek ook andere culturele activiteiten zoals workshops acteren en zingen of interessante lezingen van deskundigen die je kunt bijwonen.

Lekker eten en drinken en nieuwe dingen proeven is natuurlijk ook altijd een goede reden om een festival te bezoeken.

Ontmoet je grote liefde op een festival

Sommige stellen hebben zeer mooie herinneringen aan hun eerste festival: ze ontmoetten er ooit hun grote liefde. Nog een reden om naar een festival te gaan als je single bent en daar verandering in wilt brengen. Gelijkgestemden zul je er zeker vinden.

Ook gaan mensen naar festivals om er vrienden te ontmoeten die ze alleen maar op het festival treffen omdat de rest van het jaar daarvoor geen tijd is of soms is de afstand een probleem. Allemaal goede redenen om je ook dit jaar weer te verheugen op het festivalseizoen.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…