Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

8 beautyproducten die je beter niet kunt delen

Olivier
3 min read

Je hebt thuis je eigen beautyproducten. Het komt alleen af en toe weleens voor dat je bij een vriendin blijft slapen en onverwachts plannen jullie een avondje uit. Je hebt geen zin om helemaal naar huis te gaan om je beautycase op te halen. Je gebruikt dus make-up van je vriendin. Zo erg kan dit niet zijn, toch? Daar vergis je je in! Dit is zeer onhygiënisch en kan zelfs leiden tot verschillende ziektes. Hieronder 8 beauty producten die je beter niet kunt delen!

Producten die in een potje zitten

Alle beautyproducten die in een potje zitten kun je beter niet met anderen delen. De reden hiervoor is simpel, het is onhygiënisch om met meerdere (vieze) vingers hetzelfde potje te gebruiken.

Mascara

Mascara is een nogal vloeibare substantie, dit houdt in dat een flesje mascara de perfecte broeiplaats is voor bacteriën. Daar komt nog eens bovenop dat je ogen verschrikkelijk gevoelige zijn, waardoor deze sneller geïnfecteerd raken.

Poedertjes

Poeders kunnen eventueel gedeeld worden, maar alleen als je een antie bacteriële spray gebruikt.

Lipproducten

Lippenstift, lipgloss of lipbalsem zijn, net als mascara, allemaal vrij natte substanties. Hier kunnen bacteriën goed in leven. Het is dus niet aan te raden om deze te delen met anderen.

Oogschaduw

Hierbij geldt hetzelfde als bij mascara. Je ogen zijn gevoelig en zullen dus snel geïnfecteerd raken.

Make-up kwasten

Wanneer jij een puistje of wondje op je gezicht hebt en je leent je make-up kwast uit aan bijvoorbeeld een vriendin, is de kans groot dat ook zij een wondje krijgt. Leen deze dus ook nooit uit.

Scheermesjes

Over het algemeen overleven bacteriën niet lang op een scheermesje. Toch moet je oppassen met het uitlenen van je scheergereedschap. Wanneer je het scheermesje van iemand anders gebruikt loop je kans om wratten of genitale herpes te krijgen.

Tandenborstels

Je mond zit vol met bacteriën en met een tandenborstel zorg je ervoor dat deze bacteriën verwijderd worden. Wanneer je de tandenborstel van iemand anders gebruikt, breng je de bacteriën van hun mond over naar de jouwe. Geen goed idee dus!

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…