Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

8 redenen om een leerkracht te daten

Olivier
4 min read

1. Een leerkracht heeft altijd wat te vertellen

Een van de favoriete bezigheden van een leerkracht is praten, dus een betere gesprekspartner kun je je haast niet wensen. Het samenzijn met een leerkracht als lief zal dan ook nooit als bestempeld kunnen worden. Door het vertellen van steeds nieuwe verhalen weet je lief immers steeds weer leven in de brouwerij te brengen. Soms lijkt het zelfs alsof een leerkracht een kraan van woorden opendraait die niet meer te stoppen is. Door al deze verhalen ken je de kinderen in zijn, of haar, klas haast even goed als je lief.

2. Een leerkracht is enorm sociaal

Als je date met een leerkracht dan weet je zeker dat je te maken hebt met een enorm sociaal persoon. Er is dan ook bijna niemand te bedenken met wie je lief het niet goed kan vinden. De kans is dus groot dat hij, of zij, het ook prima kan vinden met alle leden van je vriendengroep. Tevens is je lief gewend om met ouders om te gaan. Het contact met jouw ouders zal dus waarschijnlijk ook van een leien dakje verlopen. Een leerkracht als schoonzoon of –dochter is dan ook het beste wat ouders kan overkomen. Vanwege de uitstekende omgang met kinderen zal je lief eveneens een prima ouder zijn van jullie kinderen.

3. Een leerkracht heeft een brede kennis

Een leerkracht weet over vrijwel alles wel iets te vertellen. Hun interesse strekt zich immers over een breed vlak uit en lijkt soms wel heel de wereld te omvatten. Je lief kan in bepaalde gevallen zelfs nog het één en ander bijbrengen. Dat is natuurlijk mooi meegenomen. Bovendien zit je lief op feestjes en tijdens etentjes niet snel met zijn, of haar, mond vol tanden. Zo is je lief niet alleen op de hoogte van de laatste trends. Daarnaast is een leerkracht vaak erg creatief en kan zijn fantasie op allerlei gebieden gemakkelijk uit de kast trekken.

4. Een leerkracht is een harde werker

Een leerkracht is het gewend om erg hard en veel werk te verzetten. Deze eigenschap zal je zeker goed van pas komen. Denk maar eens aan de momenten waarop er allerlei klusjes in huis gedaan dienen te worden. Je lief zal zeker zijn, of haar, handen uit de mouwen steken zodat de klus binnen een ommezien geklaard zal zijn. Daarbij komt verder nog dat een leerkracht vaak erg precies te werk gaat. De klus die gedaan moest worden zal dan ook tot in de puntjes worden afgewerkt.

5. Een leerkracht heeft een lange zomervakantie

Hoewel je lief heel het jaar door hard aan het werk zal zijn, zal er in de zomervakantie zeeën van tijd zijn voor jou. Een leerkracht kan immers genieten van twee maanden zomervakantie. In deze periode zal dus alle aandacht naar jou gaan. Dit is dan ook een ruime compensatie voor de tijd die je lief de rest van het jaar alleen maar in zijn, of haar, werk heeft gestoken en minder voor jou kon zorgen.

6. Een leerkracht blijft altijd kalm

Je lief heeft, vanwege zijn of haar werk, geleerd om altijd kalm te blijven. Zelfs in de meest lastige of moeilijke situaties zal hij, of zijn, het hoofd dan ook koel houden. Een leerkracht zal namelijk altijd probleemoplossend denken. Je lief zal dus voor elk probleem wel een oplossing weten te bedenken.

7. Een leerkracht heeft een engelengeduld

Een leerkracht heeft een waar engelengeduld. De kans dat je lief zijn, of haar, geduld zal verliezen is dan ook bijna te verwaarlozen. Het maakt daarbij niet uit hoe lastig of vervelend je ook doet. In sommige situaties zal deze geduldigheid echter uitnodigen om te kijken waar nu werkelijk de grenzen van je lief liggen.

8. Een leerkracht weet ruzies snel op te lossen

Een leerkracht is buitengewoon goed in het oplossen van ruzies. Tijdens hun werk heeft je lief immers bergen ervaring op weten te doen met kinderen die de meest uiteenlopende meningsverschillen en onenigheden uit wilden vechten. Wanneer jullie dus een keertje ruzie maken, zal je lief je dan ook al snel tot bedaren weten te brengen. In de meeste gevallen zal je lief zelfs in staat zijn om je fouten te vergeven en vergeten. In zijn, of haar, werk wordt immers ernaar gestreefd om goed gedrag te belonen. Dus wie weet wat je lief nog voor je in petto heeft als je een ruzie bij hebt gelegd.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…