Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

8 redenen om te zwemmen als je wil vermageren

Bram
4 min read

Zwemmen is een van de beste manieren die er zijn om gewicht te verliezen. Word strakker, slaap beter en voel je gelukkiger door in het zwembad te springen!

1.De kilo’s zullen wegsmelten!

Door te zwemmen kan je 360 calorieën verbranden in slechts 30 minuten! Dat is beter dan wandelen, fietsen en zelfs lopen. Zwem gedurende 30 minuten en wissel verschillende zwemstijlen met elkaar af, zo train je alle spiergroepen.

2.Zwemmen vermindert stress en verhoogt je zelfvertrouwen

Door te zwemmen verlies je niet alleen spanning in je lichaam, je krijgt ook meer zelfvertrouwen. 70% van de mensen die zwemmen zeggen dat ze zich door te zwemmen beter voelen over zichzelf. Ze zijn mentaal verfrist en ze voelen zich zelfzeker.

3.Van zwemmen word je vrolijker

Studies tonen aan dat mensen die zwemmen minder spanning, depressie, boosheid en verwardheid ervaren. Het maakt daarbij niet uit of je amateur of professioneel zwemmer bent. Dankzij de aanmaak van serotonine zal je je zielsgelukkig voelen na het zwemmen.

4.Je versterkt je spieren

Zwemmen is een echte krachttraining. Het water zet een weerstand op je spieren waardoor ze extra hard moeten werken. Dat maakt zwemmen zelfs even effectief als een krachttraining met zware gewichten! Je hebt geen dure toestellen nodig en dat maakt zwemmen een betaalbare manier om je spieren te trainen.

5.Zwemmen is goed voor je gewrichten

In het water weeg je maar 10% van je echte gewicht. Je lichaam zal dan ook makkelijk kunnen bewegen zonder druk te zetten op je gewrichten en spieren. Hierdoor heeft zwemmen een erg laag risico op blessures vergeleken met andere sporten.

6.Door te zwemmen zal je beter slapen

Mensen die intensief sporten hebben dubbel zoveel kans op een goede nachtrust. Door te zwemmen zal je elke nacht goed kunnen slapen.

7.Je hebt minder kans om ziek te worden

Zwemmen balanceert je bloedsuikerspiegel, verlaagt je bloeddruk en het houdt je cholesterol op peil. Door regelmatig te zwemmen krijgt je immuunsysteem een boost en heb je zelfs minder kans om later welvaartsziekten zoals diabetes of een beroerte te krijgen.

8.Extra bonus: zwemmen is volledig zweetvrij

Als je zwemt zal je nooit oververhit geraken. Het water rondom je koelt je af waardoor het niet nodig is om te zweten. Is het buiten te warm om te sporten? Ga dan zwemmen!

Overtuigd?

Ook zin gekregen om een plonsje te wagen? Ga dan op 19 en 20 januari de volledig uitgeruste zwembaden van Sportoase ontdekken!

Tijdens de Sportoase Experience Days geniet je in elke vestiging van Sportoase namelijk een heel weekend van talloze workshops, vrije deelname aan groepslessen en geweldige promoties.

Bekijk het programma van jouw dichtstbijzijnde Sportoase-centrum hier.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…