Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

8 redenen waarom je mooier wordt als je stopt met roken

Bram
3 min read

Roken is nergens goed voor, dat weet iedereen. Het is duur, het stinkt en je kan er kanker van krijgen. Heb je nog een extra aanmoediging nodig om te helpen stoppen? Hier zijn 8 redenen waarom je mooier wordt als je stopt met roken.

1.Geen vroegtijdige veroudering

Als je rookt worden de bloedvaatjes in je huid kleiner, het zorgt ervoor dat er minder bloedtoevoer is in je huid. Zonder bloeddoorstroming zal je huid minder zuurstof en andere voedingsstoffen krijgen. Dat, samen met duizenden ongezonde chemicaliën in sigaretten, zorgt ervoor dat de elastine en collageen in je huid afbreekt. We winden er geen doekjes om, roken bezorgt je rimpels. Hoe langer rookt, hoe erger je rimpels worden.

2.Witte tanden

Je lach is een van je belangrijkste troeven. Glimlachen is zo’n belangrijk deel van je dagelijkse interactie dat je er maar beter zorg voor draagt. Mooie witte tanden worden door zowel mannen als vrouwen erg aantrekkelijk gevonden Tabak, teer en nicotine maken je tanden in een erg korte tijd geel. Koester je glimlach en stop met roken.

3.Voller haar

Alsof de eerste twee redenen nog niet genoeg waren kan tabak ook je haar verdunnen. De chemicaliën die in sigaretten zitten beschadigen het DNA in je haar. Dit betekent niet alleen dat je haar dunner en brozer wordt, je zal ook sneller grijze haren krijgen. Ongezond haar is niet alleen een probleem voor vrouwen. Mannen die roken hebben meer kans om kaal te worden dan mannen die niet roken. Denk eens aan dun haar, gele tanden en rimpels. Niet echt aantrekkelijk, toch?

4.Een jongere huid

Als je jong bent denk je misschien nog niet aan de rimpels die je door roken zal krijgen. Maar roken heeft ook een ander effect op je huid, en dat merk je onmiddellijk. Als je rookt zal je, ongeacht je leeftijd, meer onreinheden, puistjes en mee-eters op je huid terugvinden. Stoppen met roken is dan ook de enige manier om ervoor te zorgen dat je huid mooi egaal wordt. Zelfs de wallen onder je ogen zullen verdwijnen!

5.Snellere wondheling

Mensen die roken hebben een tragere wondheling. Dat komt omdat de chemicaliën je bloedvaten vernauwen. Hierdoor kan zuurstofrijk bloed niet goed getransporteerd worden. Dat is dan ook de oorzaak waarom sommige medische procedures niet kunnen plaatsvinden als je rookt. Er zijn echt geen voordleen aan roken.

6.Een frissere adem

Misschien ken je het wel van toen je nog niet rookte. Heb je toen eens iemand proberen kussen die wel rookte? Het is waarschijnlijk wel duidelijk wat we bedoelen.

7.Geen rimpels rond je mond

Als je rookt maakt je telkens dezelfde beweging met je mond. Dat zorgt ervoor dat je meer rimpels rond je mond zal krijgen.

8.Je komt zelfzeker over

Vroeger had een sigaret een cool imago, je hoorde erbij als je rookte. Die tijd is al lang voorbij. Tegenwoordig ben je net cool als je niet rookt. Je toont dat zelfzeker en gezond bent en voor je doelen gaat. 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…