Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

8 tekenen dat je wat vaker groene thee moet drinken

Bram
3 min read

Groene thee is supergezond. Het zit boordevol antioxidanten, het helpt je vermageren, je wordt minder snel ziek en je beschermt je lichaam tegen kanker. Deze 8 tekenen geven je aan dat je wat vaker groene thee moet drinken.

1.Rimpels vallen meer op

Wist je dat groene thee je huid gezond houdt en het beschermt tegen schadelijke UV stralen? Als je elke dag een kopje groene thee drinkt zal je huid zijn elasticiteit terugkrijgen. Onreinheden verdwijnen en je huid zal stralen.

2.Je cholesterol is te hoog

Verschillende onderzoeken bevestigen dat groene thee je cholesterol actief verlaagt. Een stof die in groene thee zit zou verhinderen dat je lichaam cholesterol absorbeert. Groene thee zal tegelijkertijd de absorptie van goede hoge-densiteit (HDL) cholesterol verhogen.

3.Je wil vermageren

De meeste mensen drinken groene thee omdat het gezond is, en niet per se omdat ze het lekker vinden. Groene thee is dan ook een krachtig ‘superfood’. Het helpt je om te vermageren of een gezond gewicht te behouden.

4.Je botten zijn minder sterk

Als je groene thee drinkt heb je minder kans om later botziekten zoals osteoporose te krijgen. De chemische stoffen in groene thee stimuleren je botgroei en vertragen hun slijtage.

5.Je hebt af en toe last van een vieze adem

Mensen die groene thee drinken hebben een betere mondhygiëne. Dat komt omdat de stoffen in groene thee je mond bacteriën doden. Heb je af en toe last van een vieze adem? Drink dan een kopje groene thee!

6.Je wil jezelf beschermen tegen ziekten als Parkinson en Alzheimer

Verschillende onderzoeken bevestigen dat vrije radicalen een grote rol spelen in de ontwikkeling van ziekten zoals Alzheimer. De stoffen in groene thee kunnen deze vrije radicalen doeltreffend bestrijden. Groene thee beschermt je niet alleen tegen Alzheimer, het voorkomt ook hersenschade en geheugenverlies.

7.In je familie komt veel kanker voor

Groene thee beschermt je lichaam tegen verschillende soorten kankers. In combinatie met een gezonde levensstijl kan groene thee bovendien het risico op borstkanker verminderen.

8.Je hebt diabetes

Diabetes is een van de meest voorkomende ziekten. Er zijn bewijzen dat het drinken van groene thee diabetes kan voorkomen. Als je elke dag groene thee drinkt zou je je kans op diabetes zelfs met 33% kunnen verminderen. 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…