Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

8 tips om enthousiaster door het leven te gaan

Olivier
5 min read

Waarom je triest voelen als je happy door het leven kunt gaan? Met deze tips voel je je snel terug beter.

1. Tevreden zijn met wat je hebt

Om enthousiaster door het leven te gaan moet je leren om te aanvaarden dat dingen gewoon komen zoals ze komen. In de regel verspillen mensen te veel tijd met klagen over van alles en nog wat. Je verspilt hiermee niet alleen een helboel kostbare tijd, maar vooral ook een heleboel energie. Om enthousiaster te kunnen leven dien je te gaan genieten van alles wat je hebt. Zo kun je je geluk uit kleine dingen halen, zoals een heerlijke wandeling, een prachtig uitzicht of een voortreffelijke maaltijd.

2. Een goed begin van je dag

Door van elke dag een bijzondere te maken, en iedere dag goed te beginnen, zul je al snel enthousiaster door het leven gaan. ’s Ochtends kun je bijvoorbeeld een heerlijk bad of douche nemen terwijl je naar je favoriete muziek luistert. Op die manier zal je dagelijkse bad- of douchebeurt een stuk plezierig worden. Je kunt je dag immers beginnen met het vrolijk meezingen van je favoriete liedjes. Vervolgens kies je een gezond, maar ook lekker, ontbijt zodat je voldoende brandstof binnenkrijgt voor de rest van de dag. Om enthousiaster door het leven te gaan is een ontbijt dan ook essentieel. Bij voorkeur ontbijt je samen met anderen zodat je de interessante dingen van de komende dag nog even samen door kunt nemen.

3. Neem voldoende lichaamsbeweging

Door van tijd tot tijd een heerlijke wandeling te maken, met een vriend of met de hond, in de vrije natuur zul je merken dat je al snel erg enthousiast wordt. In de natuur is alles immers altijd in beweging en kun je genieten van zingende vogels, fraaie bloemen of vallende bladeren in de meest uiteenlopende kleuren. Dit zal je direct gelukkiger en maken en je leven er veel zonniger uit laten zien. Bovendien is het maken van een wandeling niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je geestelijke welzijn. Tijdens het bewegen zullen je hersenen immers bepaalde stoffen produceren, die je enthousiaster naar het leven laten kijken.

4. Voldoende nachtrust

Iedereen vindt het heerlijk om goed uitgeslapen uit bed te stappen en de nieuwe dag energiek te starten. Om enthousiaster door het leven te kunnen gaan is het dan ook aan te raden om op tijd te gaan slapen. Een goede nachtrust doet immers wonderen met je lichaam. Zo zal niet alleen je humeur aanzienlijk beter zijn, maar ook zal je energielevel weer volledig aangevuld worden. Vol enthousiasme kun je dan ook de nieuwe dag begroeten en doorstaan.

5. Positieve gedachten

Door de negatieve invloeden in je omgeving te stoppen, assertief te zijn en negatieviteit uit te bannen, zul je je leven met enthousiasme kunnen leven. Je dient dan dus positief te gaan denken. Dergelijke positieve gedachten zullen je helpen om sneller en met meer succes dagelijkse bezigheden af te ronden. Door positieve gedachten krijg je bovendien meer voldoening in het leven en zul je het enthousiaster bekijken.

6. Lach veel en vaak

Op het moment dat je lacht, dan voel je je automatisch extra vrolijk en zeker van jezelf. Wetenschappelijk onderzoek heeft aan weten te tonen dat lachen een gevoel van geluk met zich mee zal brengen. Door veel en vaak te lachen zul je het leven dan ook veel enthousiaster kunnen bekijken en beleven. Enthousiast door het leven gaan en lachen zijn dan ook onlosmakelijk met elkaar verbonden.

7. Dierbare mensen om je heen

Vrienden en familie hebben een grote invloed op je leven en de manier waarop je leeft. Door social media even opzij te leggen en meer tijd vrij te maken voor familie en vrienden kun je enthousiaster door het leven gaan. Een goede band met familie en vrienden is een essentiële geluksbron die je zeker moet gaan gebruiken om enthousiast naar het leven te kunnen kijken. Je wordt meestal automatisch enthousiast als je weet dat iemand er voor je zal zijn en je op iemand kunt rekenen op momenten dat het even wat minder gaat. Je wordt meestal al enthousiast bij de gedachte aan een leuke afspraak met vrienden of familie. Maar ook een herinnering aan een leuks activiteit samen zal je enthousiasme zeker aanwakkeren

8. Niet langer zeuren

Ieder mens zal van tijd tot tijd wel eens zeuren. Om enthousiast door het leven te gaan, moet je echter wel je grenzen hierin kennen. Bovendien moet je ervoor zorgen dat zeuren geen gewoonte wordt. Mensen in je omgeving zullen zich immers na verloop van tijd aan je gezeur gaan storen omdat dit negativiteit met zich mee zal brengen. Je wordt dan niet alleen minder enthousiast maar ook minder energiek. Je weet vaak erg goed waardoor je enthousiast wordt, maar toch doe je er vaak te weinig mee. Voor een enthousiast leven moet je dan ook eerst zelf op de juiste manier in actie komen.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…