Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

8 voedingsmiddelen die je nooit in de koelkast mag bewaren

Bram
2 min read

Je koelkast helpt misschien om voeding langer vers te houden, maar sommige voedingsmiddelen zet je beter niet in de koelkast.

1.Avocado’s

Om avocado langer vers te houden kan je ze maar beter niet in de koelkast bewaren. Het rijpingsproces zal vertragen en ze zullen sneller bederven. Wil je een halve avocado bewaren? Dan is je koelkast wél de juiste plaats.

2.Koffie

Dat koffie langer vers blijft in de koelkast is een wijdverspreid fabeltje. Koffie absorbeert de smaken en geuren die in je koelkast zitten. Hierdoor zal je koffie een raar smaakje krijgen. Heb je een grote hoeveelheid koffie gekocht en wil je dat het aroma langer bewaard blijft? Het klinkt raar, maar je kan een portie koffie invriezen!

3.Mayonaise, ketchup, chili- en sojasaus

De meeste mensen bewaren sauzen nog altijd in hun koelkast. Dit is helemaal niet nodig. Ze kunnen echt lang goed blijven in je keukenkast, zelfs mayonaise. Let op met zelfgemaakte sauzen, die kan je beter wél in de koelkast bewaren.

4.Honing

Honing kan nooit bederven, maar de kwaliteit zal na 2 jaar wel lichtjes achteruitgaan. Je kan honing maar beter niet in de koelkast bewaren. De honing zal kristalliseren en moeilijk smeerbaar worden. Bewaar honing op kamertemperatuur in een droge en donkere ruimte.

5.Tomaten

Bewaar jij je tomaten ook altijd in de koelkast? Niet doen! Door de koude lucht kunnen je tomaten niet verder rijpen. Hierdoor zullen ze hun zoete smaak en textuur verliezen.

6.Basilicum

Basilicumblaadjes liggen in de supermarkt altijd in de koelkast. Maar wist je dat de koude er net voor zorgt dat de blaadjes sneller verwelken? Basilicum zal bovendien alle geuren uit je koelkast absorberen.

7.Aardappelen

Als je aardappelen in de koelkast bewaart zullen ze sneller slecht worden. Meer zelfs, hun textuur verandert en ze worden minder lekker. De koude zorgt ervoor dat het zetmeel sneller in suiker wordt omgezet. Bewaar je aardappelen daarom in een koele voorraadkast.

8.Olijfolie

Oliën, zoals olijf- en zonnebloemolie mag je echt niet koud bewaren. In de koelkast worden oliën dikker en ontstaan er vlokjes. Bewaar ze daarom op een koele, donkere plaats.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…