Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

8 X verlost van een verstopte neus

Bram
2 min read

Als je een verstopte neus hebt wil dat zeggen dat de bloedvaatjes of je slijmvlies in je neus ontstoken is. Er wordt dan meer slijm geproduceerd waardoor je maar moeilijk kan ademen. Als je niet goed oplet kan je keelpijn en een verkoudheid krijgen. Wil je een beginnende verkoudheid te snel af zijn? probeer dan deze natuurlijke middeltjes.

1.Tomatensap

Tomatensap bevat stoffen die je immuunsysteem versterken, vitamine C bijvoorbeeld. Drink elke morgen een glaasje tomatensap en je verstopte neus zal snel genezen.

2.Gemberthee

Gember is niet alleen lekker pittig en verwarmend, het is ook goed voor je verstopte neus. Maak een beetje gemberthee en voeg citroensap en honing toe, het is erg lekker én doeltreffend.

3.Eucalyptusolie

Ben je op zoek naar de meest effectieve oplossing tegen een verstopte neus? Zoek niet langer, eucalyptusolie is alles wat je nodig hebt. Sprenkel een paar druppeltjes op je zakdoek en adem de geur in. Je verstopte neus zal snel vrijkomen.

4.De geur van een ui

Leg als je gaat slapen een halve ui op je nachttafeltje. De geur zal je slijmvliezen openen, hierdoor kan je beter slapen.

5.Honing

Honing werkt antibacterieel en ontstekingsremmend, ideaal dus als je een verstopte neus hebt. Voeg een beetje honing toe aan je thee en je verkoudheidssymptomen zullen verdwijnen.

6.Peper

Je hebt het waarschijnlijk al gemerkt, als je aan peper ruikt ga je niezen. Voeg een paar peperbolletjes toe aan je kruidenthee, het zal je luchtwegen openen.

7.Kruidenthee

Thee werkt verzachtend voor je luchtwegen en slijmvliezen. Kamille, gember, munt en tijm werken het beste om een verstopte neus te genezen. Drink doorheen de dag enkele kopjes thee en voel het effect.

8.Grog

Grog is een eeuwenoud drankje dat helpt bij een verstopte neus en een geïrriteerde keel. Het is een wonderthee gemaakt met een schutje citroensap en een kaneelstokje. Net voor je het opdrinkt kan je een scheutje rum toevoegen.

 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…