Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

9 manieren waarop je baby zegt “Ik hou van jou”

Bram
3 min read

Je baby is misschien nog niet klaar om het met zoveel woorden te zeggen. Maar als je goed kijkt zal je zien dat je baby je erg graag ziet. Hier zijn de 9 signalen waar je op moet letten.

1.Oogcontact maken

Je kent die momenten wel waarop je baby diep in je ogen kijkt. Het lijkt wel alsof je baby naar je ziel probeert te kijken. Dat is een teken dat je baby aan je gehecht is en je beter wil leren kennen. De oogjes van pasgeboren baby’tjes zijn nog niet goed ontwikkeld, maar dat zal hen niet tegenhouden om oogcontact te proberen maken. Je baby zal je zelfs proberen nabootsen.

2.Zich naar je toedraaien

Je baby kon je 4 maanden voor de geboorte al horen praten, dat verlaagde zijn of haar hartslag. Zelfs toen al vond je baby jouw stem rustgevend. Dat is dan ook de reden waarom je baby zich naar jou toedraait als hij/zij je hoort praten.

3.Zijn of haar mondje openen

Je baby vindt dat je fantastisch ruikt en kan zelfs makkelijk jouw geur onderscheiden van alle andere geuren. Je zal dan ook vaak zien dat je baby zijn/haar mondje opent als je in de buurt bent.

4.In je armen smelten

Je baby wordt pas echt rustig in jouw armen. Sommige baby’tjes zijn een beetje moeilijker te troosten dan anderen, dat wil niet zeggen dat je niet graag gezien wordt. Een baby kalmeren is een proces van trial en error. En je baby vindt het leuk dat je je best doet.

5.Brabbelen en geluidjes maken

Als je baby 2 maanden oud is zal hij/zij met jou beginnen ‘praten’. Als je dezelfde geluidjes nabootst kan je zelfs een echt ‘gesprekje’ voeren!

6."Oplichten” als je er bent

Als je baby 6 maanden is zal hij/zij liefde tonen door blij te worden als je er bent. Het is een teken dat je baby erg aan je gehecht is en jou fantastisch vindt.

7.Lachen

Ergens tussen 6 weken en 3 maanden zal je baby voor het eerst lachen. Opvoedingsdeskundigen noemen deze glimlach een 'sociale glimlach'. Je baby zal naar jou teruglachen en zo een sterke band met je opbouwen.

8.Huilen als je weggaat

Ergens tussen 9 en 12 maanden zal je baby beginnen huilen als je weggaat. Je baby kan dan even bang zijn en denken dat je misschien niet meer terugkomt. Gelukkig gaat deze periode over.

9.Steeds bij jou terugkomen

Oudere baby’s en kinderen zullen op ontdekkingstocht gaan in de wereld. Toch zal je baby altijd even bij je terugkomen om eens emotioneel ‘bij te tanken’. Je baby toont je dat je een goede hechtingsrelatie hebt opgebouwd. Je kindje durft de wereld te verkennen en weet dat het altijd op jou kan terugvallen.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…