Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

9 redenen om ananas te eten

Bram
2 min read

Ze zijn lekker sappig en zoet, ideaal als tussendoortje in de zomer. Deze tropische vrucht bevat tonnen vitaminen, voedingsstoffen en enzymen. Hier zijn 10 redenen om ananas te eten deze zomer.

1. Gezond en glanzend haar

Een stukje ananas per dag helpt om je haar te versterken. Je haar wordt dikker, elastischer en glanzender.

2. Ananas versterkt je immuunsysteem

Een andere goede reden om ananas te eten is dat je minder snel ziek wordt. Ananas geeft je immuunsysteem een boost waardoor je infecties, ziekten en verkoudheden makkelijk de baas blijft.

3. Het helpt je spijvertering

Als je problemen hebt met je spijsvertering kan het helpen om een ananas te eten. Het bevat veel vezels die je spijsvertering een goede reiniging geven. Constipatie en winderigheid zullen kwaaltjes uit het verleden worden.

4. Het is ontstekingsremmend

Eet ananas als je last hebt van artrose of een andere zwelling in je gewrichten. Het bevat een stof die infecties in de gewrichten doeltreffend bestrijdt.

5. Ananas voor een scherp zicht

Deze tropische vrucht bevat veel betacaroteen die je ogen gezond houden. Door meer ananas te eten blijft je zicht scherp, ook als je ouder wordt.

6. Het verlaagt je bloeddruk

Heb jij een hoge bloeddruk? Dan moet je zeker elke dag een stukje ananas eten. Dit fruit balanceert je bloeddruk. Het geheim? De hoge dosis potassium in ananas is een krachtig middel om je bloeddruk te verlagen.

7. Je huid zal ervan stralen

Collageen is een stof die in huid crèmes wordt gebruikt om huidveroudering tegen te gaan. Deze stof zit van nature in ananas en verjongt je huid van binnenuit. Door ananas te eten verbeter je je huidkwaliteit en krijgt je huid een jeugdige uitstraling.

8. Versterk je botten

Ananas bevat veel calcium waardoor het erg goed is voor je botten. Eet een stukje ananas per dag en je botdichtheid zal opmerkelijk verhogen. Je zal dan ook minder kans hebben op breuken na een val.

9. Vernieuw je huidcellen

Als je meer ananas eet zal je lichaam sneller huidcellen vernieuwen. Je huid blijft er langer stralend jong uitzien en rimpels krijgen geen kans.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…