Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

9 redenen waarom elk kind zou moeten sporten

Bram
3 min read

Sporten is gezond, dat leert je kind al vroeg op school. Maar waarom moeten kinderen sporten?

1.Je kind krijgt meer zelfvertrouwen

Als je kind sport krijgt het de kans om te tonen wat het kan. Je kind leert nieuwe vaardigheden en dat zorgt voor meer zelfvertrouwen. Dat extra zelfvertrouwen is de sleutel naar succes op school en in het leven.

2.Je kind krijgt meer beweging

De meeste kinderen spenderen te veel tijd achter de computer. Door te sporten krijgt je kind meer beweging en dat is erg belangrijk om gezond te blijven.

3.Je kind maakt nieuwe vriendjes

Door te sporten maken kinderen meer vriendjes. Hierdoor worden hun sociale vaardigheden gestimuleerd. Kinderen die sporten zijn dan ook socialer dan kinderen die niet sporten.

4.Je kind doet het beter op school

Het is bewezen dat kinderen die een sport beoefenen betere punten halen op school. Ze leren dat doorzetten belangrijk is en ze kunnen hun tijd beter inplannen.

5.Je kind leert winnen én verliezen

Door te sporten leert je kind hoe het voelt om te winnen én te verliezen. Winnen geeft hen extra zelfvertrouwen. Leren verliezen is minstens even belangrijk, het maakt hen weerbaar tegen tegenslagen in het leven.

6.Je kind leert respect

Tijdens sportlessen leert je kind om de sportleraar te respecteren. Je kind zal makkelijker overweg kunnen met autoritaire figuren als het ouder wordt.

7.Het moedigt je hele gezin aan

Als je kind sport wordt je hele gezin erbij betrokken. Je komt op wedstrijden samen om je kind aan te moedigen. En wie weet, misschien wil jij het ook eens uitproberen?

8.Je hebt meer tijd met je partner

Door je kind wekelijks naar de sportles te brengen hebben jij en je partner enkele uurtjes tijd voor jezelf. En dat is erg belangrijk in een relatie! Gebruik deze uurtjes om je even te herbronnen, je zal er deugd van hebben.

9.Je kind zal minder ziek worden

Kinderen die sporten hebben een sterker immuunsysteem. Ze zijn minder vaak ziek en als ze ziek zijn zullen ze sneller genezen.

 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…