Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

9 signalen dat je zwanger bent

Bram
2 min read

Ben je de laatste tijd erg moe en heb je buikkrampen? Misschien ben je zwanger! Lees deze 9 tekenen dat je zwanger bent.

1.Gevoelige borsten

Dit is een veel voorkomend signaal. Borstweefsel is er gevoelig voor hormonen. Als je zwanger bent stijgt je bloedvolume waardoor je borsten gezwollen en zwaar voelen.

2.Buikkrampen

Je kan dezelfde krampen voelen als tijdens je ongesteldheid, alleen worden deze krampen veroorzaakt door de innesteling. Je baarmoeder wordt een beetje groter om zich voor te bereiden op je baby.

3.Licht bloedverlies of spotting

Vele vrouwen denken dat ze ongesteld zijn als ze licht bloedverlies hebben. Toch is dit licht bloedverlies, ook wel spotting genoemd, een symptoom van de vroege zwangerschap. Ongeveer 25% van de vrouwen zal licht bloedverlies hebben tijdens de innestelingsfase. Als je ‘ongesteldheid’ veel korter duurt dan normaal dan kan dat een signaal zijn dat je zwanger bent.

4.Vermoeidheid

Er is moe zijn, en er is dit: Als je tijdens het werk alleen maar kan denken aan een dutje of als je te moe bent om je dagelijkse activiteiten te volbrengen dan kan dat een signaal zijn dat je zwanger bent. Zelfs in het prille begin, vanaf twee weken na de bevruchting, kan vermoeidheid optreden.

5.Donkerdere tepels

Zien je borsten er tegenwoordig een beetje anders uit? Zwangerschapshormonen kunnen de kleur van je tepels beïnvloeden. Vrouwen met een lichte huidskleur kunnen dit snel opmerken, je tepels beginner er een beetje donkerder uit te zien. Bij vrouwen die een donkere huidskleur hebben valt het kleurverschil pas op na 10 weken.

6.Misselijkheid

Sommige vrouwen kunnen tijdens de prille zwangerschap subtiele tekenen van ochtendmisselijkheid krijgen. 85% van de vrouwen zal ochtendmisselijkheid ervaren tijdens de zwangerschap, meestal start dit pas na enkele weken.

7.Een opgeblazen gevoel

Als je zwanger bent verstoren je hormonen je spijsvertering. Hierdoor voelt je buik meer opgezwollen dan normaal. Als het opgezwollen gevoel niet voorbij gaat – en je menstruatie uitblijft – verwacht dan maar een positieve zwangerschapstest.

8.Hoofdpijn

Je bloedvolume neemt toe en dat kan ervoor zorgen dat je een lichte hoofdpijn krijgt tijdens de eerste weken van de zwangerschap.

9.Humeurschommelingen

Naarmate je lichaam meer zwangerschapshormonen aanmaakt beginnen vermoeidheid en humeurschommelingen de kop op te steken. Die klassieke combinatie van hoofdpijn, een opgeblazen gevoel, pijnlijke borsten en humeurschommelingen. Moeten we nog meer zeggen?

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…