Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Corona: het goede nieuws

Gezond.be
2 min read

De gevolgen van het coronavirus zijn niet te onderschatten. De overheid legde maatregelen op en het aantal besmettingen in ons land blijft stijgen. Toch zijn er enkele lichtpuntjes in deze bizarre coronatijden. Wij sommen ze even voor je op.

  • China lijkt het coronavirus onder controle te hebben. In de stad Wuhan, waar de coronapandemie begon, werd het laatste coronaziekenhuis gesloten. Een vrouw van 103 is er na een behandeling van 6 dagen zelf genezen van het virus. Ook in Zuid-Korea neemt het aantal besmettingen af.
  • Het Amerikaanse farmaceutische bedrijf Pfizer zal samen met het Duitse biotechnologiebedrijf BioNTech de krachten bundelen om een vaccin tegen het coronavirus te ontwikkelen.
  • Een team van Canadese onderzoekers uit Ontario is erin geslaagd om kopieën van het coronavirus te isoleren. Dat zal helpen om beter diagnoses te kunnen stellen en om behandelingen en vaccins te ontwikkelen.
  • Wetenschappers van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam en de Universiteit Utrecht zeggen dat ze een antilichaam hebben gevonden tegen COVID-19, de ziekte die wordt veroorzaakt door het coronavirus. Het zou het eerste antilichaam zijn dat de infectie tegenhoudt.
  • Cleveland Clinic, een academisch medisch centrum, heeft een test ontwikkeld waarbij patiënten na enkele uren weten of ze besmet zijn, in plaats van dagen.
  • Plasma van patiënten die net hersteld zijn van COVID-19 kan andere besmette personen helpen.
  • De uitstoot van CO2 en andere broeikasgassen daalt. Dat komt omdat er door de opgelegde maatregelen minder verkeer is. Er zijn ook beduidend minder vliegreizen.
Door Gezond.be

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…