Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Aantal jonge vrouwen met borstkanker met 10% gedaald

Bram De Brabander
2 min read

Nieuwe cijfers van de Stichting Kankerregister wijzen uit dat borstkanker vaker voorkomt in Wallonië dan in Vlaanderen. Bovendien is het aantal jonge vrouwen met borstkanker met 10% gedaald ten opzichte van 10 jaar geleden.

Volgens de nieuwste cijfers van de Stichting Kankerregister kregen in 2017 in totaal 10.732 Belgen de diagnose borstkanker. “Met 10.627 nieuwe diagnoses in 2017 blijft borstkanker de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. Naast vrouwen kregen ook 105 mannen de diagnose. In vergelijking met de afgelopen jaren is dit een status quo, en dit ondanks een jaarlijkse bevolkingsgroei door een langere levensverwachting en door migratie”, aldus borstkankervereniging Think Pink.

Betere genezingskansen

“Opvallend is het verschil in zogenaamd cumulatief risico tot 74 jaar. Waar je in Vlaanderen als vrouw 11,14 % kans hebt op borstkanker voor je 75e is dit in Wallonië zelfs 11,45 %. 1 op 9 vrouwen dus”, vervolgt Think Pink. “Het aantal vrouwen onder de 50 jaar dat de diagnose borstkanker krijgt, is wel met 10% verminderd in vergelijking met 10 jaar geleden. Gelukkig verbeteren ook de genezingskansen jaar na jaar. Een borstkankerpatiënt in België heeft vandaag een genezingskans van meer dan 90%. Het afgelopen decennium hebben we grote stappen voorwaarts gezet, maar er is nog een lange weg te gaan. Daarom blijven we investeren in onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek.”

Door Bram De Brabander

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…