Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Wat is de aantrekkingskracht van een citytrip?

Milan
4 min read

Veel mensen doen graag een citytrip. Maar waarom eigenlijk? Je kunt je afvragen wat er nou zo leuk aan is om maar een paar dagen weg te gaan. Het is immers geen echte vakantie en zodra je een beetje gewend bent moet je alweer naar huis. Toch denken wij dat een stedentrip misschien ook wel iets voor jou is. Wij leggen uit waarom:

  • Het is geen vakantie maar een ‘break’.
  • Vaak veel goedkoper dan een vakantie.
  • Het is een geweldige manier om een stad te leren kennen.
  • De ideale manier om op adem te komen samen met je partner.
  • Een citytrip is heel erg romantisch om te doen.
  • Een citytrip is perfect voor cultuurliefhebbers.

Het is geen vakantie maar een ‘break’

Een Sunjets citytrip is in de meeste gevallen inderdaad maar kort. Meestal een weekend of twee tot drie doordeweekse dagen. Maar dat is juist wat het voor veel mensen zo aantrekkelijk maakt. Je hoeft niet weken lang uit je normale routine te zijn en toch ben je er even helemaal tussenuit.

Het is vaak veel goedkoper dan een vakantie

Tijdens een stedentrip ben je meestal maar een paar dagen weg. En daardoor is het vaak ook een stuk goedkoper dan een normale vakantie. Een citytrip is daardoor voor veel mensen haalbaar. En het mooie is dat het niet uitmaakt hoe groot je budget is. Er zijn hele dure bestemmingen maar ook zeer voordelige. Een stedentrip is dus echt voor iedereen.

Het is een geweldige manier om een stad te leren kennen

Een lange vakantie breng je meestal niet door in een stad. Je wilt dan immers zoveel mogelijk opties hebben. Zon, zee, strand, natuur, wandelen, cultuur, kortom: van alles wat. In een stad ben je dan gewoon te beperkt. Maar dat betekent niet dat je zo’n mooie stad niet eens wilt leren kennen. Een citytrip is dan de ideale manier. Niet te lang, niet te kort, en je kunt alle highlights meepakken.

De ideale manier om op adem te komen samen met je partner

Als je een gezin hebt kan het moeilijk zijn om tijd voor elkaar vrij te maken. Je hebt het immers heel druk met je werk, de kinderen en alle andere dagelijkse beslommeringen. Hoe heerlijk is het dan om even een paar dagen een citytrip te doen met je partner? En omdat het maar voor een korte periode is, zal het ook geen moeite kosten om een oppas te regelen. En dan ga je toch met een lekkerder gevoel weg.

Een citytrip is heel erg romantisch om te doen

Heb je de man of vrouw van je dromen leren kennen en wil je samen iets romantisch ondernemen? Doe dan eens een Sunjets 55+ citytrip. Er zijn heel wat prachtige sfeervolle steden die je kunt bezoeken. Wat dacht je van Londen of de stad van de liefde: Parijs? Wat is er romantischer dan samen bovenop de Eiffeltoren staan en genieten van een schitterend uitzicht over de stad?

Een citytrip is perfect voor cultuurliefhebbers

Ben je een echte cultuurliefhebber? Dan moet je steden zoals Parijs, Rome en Lissabon toch een keer gezien hebben. En omdat je zoiets tijdens een normale vakantie vaak niet doet, is de citytrip een uitgelezen kans. Je boekt een hotel in het hartje van het centrum en je hebt alle bezienswaardigheden op loopafstand.

Conclusie

Niet iedereen ziet het nut van een citytrip. Je bent immers maar een paar dagen weg en een echte vakantie kun je het daarom niet noemen. Hopelijk hebben we je door middel van dit artikel kunnen overtuigen van het tegendeel. Een citytrip moet je vooral niet vergelijken met een normale vakantie. De citytrip heeft namelijk een aantal unieke aspecten die het zeer aantrekkelijk maken. Zo heeft niet iedereen tijd voor een lange vakantie.

Als je dan toch even toe bent aan wat ontspanning is een citytrip de ultieme ‘break’. Een citytrip is bovendien minder duur dan een vakantie. Ook is een citytrip ideaal om een stad te leren kennen. En dat is natuurlijk goed nieuws voor cultuurliefhebbers. Daarnaast is een stedentrip heel handig om even op adem te komen met je partner. En het is natuurlijk ook nog eens heel romantisch om te doen.

Door Milan

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…