Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Ga op citytrip in deze mooie Europese steden

Milan
4 min read

Wat is er heerlijker dan even een paar dagen helemaal weg zijn met je partner of je beste vrienden? Niets, volgens ons. Misschien zit je al weer nieuwsgierig rond te neuzen op de websites van verschillende reisorganisaties. Maar waar gaat jouw volgende citytrip heen? Een goede vraag waar wij misschien een antwoord op hebben. We hebben namelijk alvast een paar leuke steden verzameld voor jouw eerstvolgende citytrip.

Verrassende Europese steden voor een citytrip

Omdat je vast al in Londen, Parijs of Berlijn bent geweest, leek het ons leuk om dit keer eens te kijken naar andere verrassende Europese steden. We hebben ze geselecteerd op basis van een aantal criteria. In de eerste plaats moesten het steden zijn met veel cultuur en historische bezienswaardigheden. In de tweede plaats hebben we gekeken naar de restaurantcultuur. En ten slotte hebben een zogenaamde X-factor bekeken: datgene wat de gekozen stad extra speciaal maakt. En we vonden het nog behoorlijk lastig om een keuze te maken. We hebben uiteindelijk gekozen voor: Boedapest, Sevilla en Lissabon.

Cultuur en historie in het oude Boedapest

De hoofdstad van Hongarije is één van de meeste inspirerende steden in Europa. Dit komt vooral omdat de stad zo oud is en een veelbewogen historie kent. De stad werd in de loop der eeuwen door verschillende machtige rijken geregeerd. Van Mongolen en Turken tot Oostenrijkers, Duitsers en Russen. Al deze volken hebben een bijdrage geleverd aan de uitstraling, architectuur en cultuur van de stad. Je vindt er schitterende paleizen, burchten en nog veel meer bijzondere hoogtepunten. Waarschijnlijk heb je aan een paar dagen niet genoeg om al het moois te kunnen bewonderen.

Hongarije is bovendien van oudsher een cultureel centrum, en dat is wat deze stad extra speciaal maakt. Al eeuwenlang trekken kunstenaars en musici naar deze stad. En dat zie je terug in de hoeveelheid musea, theaters en concertzalen. En als je even klaar bent met al deze culturele hoogstandjes kun je goedkoop een lekker hapje eten en daarna helemaal losgaan in het bruisende nachtleven van Boedapest. Er zijn talloze trendy bars en hippe nachtclubs en je hoeft je dan ook geen moment te vervelen

Spaanse sferen in zonovergoten Sevilla

Eén van de meest bijzondere steden van Europa is het Spaanse Sevilla. Nu is Sevilla vast niet de eerste stad die in je opkomt wanneer je aan een Spaanse citytrip denkt. Maar juist daarom is Sevilla zo’n goede keus. Bekendere steden zoals Madrid en Barcelona zijn tegenwoordig erg toeristisch en daardoor ook commercieel geworden. De echte Spaanse beleving mis je hier. In Sevilla is het gelukkig allemaal wat minder massaal. Terwijl deze stad minstens zo veel te bieden heeft als de bekendere namen. En hier kun je dus ook nog echt die authentieke Spaanse sfeer proeven. Letterlijk én figuurlijk.

Want in Sevilla vindt je ook een paar van de allerbeste tapasbars in heel Spanje. Naast heerlijk eten vindt je in Sevilla ook veel mooie oude gebouwen. Wat dacht je van het oudste paleis van Europa: Real Alcázar? Hierin vindt je zowel invloeden uit de Moorse als de christelijke periode in de geschiedenis. En Sevilla heeft nog een heel speciaal pluspunt. Zelfs in de winter is het hier nog aangenaam warm. Zo is het mogelijk om de koude en gure winter in België even te onderbreken voor een paar daagjes zon en zomer.

Bijzonder en veelzijdig Lissabon

Lissabon is misschien wel de meest verrassende bestemming op dit lijstje. Wat je ook zoekt in een citytrip, deze stad heeft het allemaal. Een lange en zeer interessante geschiedenis wat zich vertaalt in veel bijzondere oude gebouwen en pleinen. En ook talloze musea, kunst en cultuur. En voor iedereen die de authentieke Portugese sfeer wil ervaren: heel veel gastvrijheid en gezelligheid. Trouwens, je kunt hier ook heerlijk eten in één van de vele knusse restaurantjes.

Omdat de prijzen in Portugal over het algemeen wat lager liggen dan bij ons kun je hier zelfs heel voordelig een gangendiner scoren. Daar ben je wel aan toe na een lange dag winkelen. Want ja, ook dat kun je heel goed in Lissabon. Deze stad is namelijk helemaal hip en een echt walhalla voor shopliefhebbers. En goedkoop en leuk winkelen, wie wil dat nu niet? Een betere X-factor kunnen we ons niet voorstellen.

Door Milan

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…