Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Alles wat je moet weten om je elektrisch medisch toestel te recycleren

Camille
2 min read

Elk jaar worden er ontelbare medische elektro-apparaten weggegooid op een onverantwoorde manier. Door middel van recycleren kun je bijdragen aan een correcte verwerking van je oude elektro-apparaten.

Recycleren

Door oude elektro-apparaten te recycleren, krijgt het wellicht een tweede leven of worden de grondstoffen klaargemaakt voor hergebruik.

In principe zijn er twee mogelijkheden wat betreft het recycleren van oude medische elektro-apparaten. Indien het apparaat nog werkt kan het worden herbruikt, en als het apparaat kapot is, kan het worden verwerkt tot bruikbare grondstoffen.

1. Mijn oud medisch elektro-apparaat werkt nog

Indien je oud medisch apparaat nog werkt, kan je het ten eerste aanbieden aan vrienden, familie of kennissen. Dit zou de makkelijkste en snelste vorm van recycleren zijn. Mocht dit niks opleveren, dan kan je de oude elektro-apparaten aanbieden bij een kringwinkel. Zij verkopen de medische apparaten tegen een zeer schappelijke prijs. Deze manier van recycleren is ook zeer milieuvriendelijk. Er is altijd wel een kringwinkel bij jou in de buurt waarvan je gebruik kunt maken.

2. Mijn oude medisch elektro-apparaat werkt niet meer

Oude medische elektro-apparaten kunnen op een milieuvriendelijke manier verwerkt worden. Je kan de apparaten bij verschillende punten aanbieden.

De eerste optie is afgifte bij een detailhandel. De wetgeving bepaalt dat elke winkel die elektro-apparaten op de markt brengt, deze ook moet innemen ter verwerking. Je kan dus bij vele winkels terecht voor het afgeven van je kapotte elektro-apparaten.

De tweede optie is afgifte bij een recyclagepark bij jou in de buurt. Je kan bijna bij elk recyclagepark gratis je elektro-apparaten inleveren. Zij zorgen voor een snelle en milieuvriendelijke verwerking van je oude apparaten.

Met deze informatie zal je voortaan precies weten wat je met je oude elektro-apparaten moet doen.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…