Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Appelazijn, een echt wondermiddel?

Bram
2 min read

Appelazijn mag dan wel een beetje zuur zijn, het heeft verrassende gezondheidsvoordelen. Zo verrassend zelfs dat gezondheidsspecialisten het een echt wondermiddel vinden. Door elke dag een soeplepel appelazijn in water te drinken blijf je langer jong, verlies je gewicht en heb je zelfs minder kans op het krijgen van kanker. Kan appelazijn deze claim waarmaken? Je leest het hier. 

1. Slank met appelazijn

Verschillende studies bevestigen dat appelazijn helpt om gewicht te verliezen. Het stimuleert de genen in je lichaam die verantwoordelijk zijn voor vetverbranding. Door elke morgen een soeplepel appelazijn in je water toe te voegen zou je bovendien ook minder honger krijgen gedurende de dag.

2. Appelazijn voor een frisse adem

Appelazijn heeft antibacteriële eigenschappen die je mond ontsmetten. Het helpt tegen keelpijn en het zorgt ervoor dat je adem frisser wordt.

3. Een sterk hart met appelazijn

Een Japanse studie wijst uit dat appelazijn ervoor zorgt dat je bloeddruk daalt. En dat is goed nieuws voor je hart. Met een lagere bloeddruk verlaag je ook je kans op hart- en vaatziekten, dat is de grootste doodsoorzaak in de westerse wereld.

4. Hou je bloedsuikerspiegel in balans

Onderzoek toont aan dat appelazijn je bloedsuikerspiegel in balans houdt. Door een soeplepel appelazijn in water te drinken wordt je lichaam gevoeliger aan insuline. Hierdoor is het niet alleen goed om diabetes te voorkomen, het helpt mensen die diabetes hebben zelfs om hun bloedsuikerspiegel onder controle te houden.

5. Appelazijn helpt je spijsvertering

Gefermenteerde voedingsmiddelen, zoals appelazijn, helpen je spijsvertering om goed te werken. Je hebt minder vaak last van een opgeblazen gevoel en je lichaam kan voedingsstoffen makkelijker opnemen.

6. Blijf langer jong met appelazijn

Appelazijn reguleert de zuurtegraad in je lichaam. Je metabolisme krijgt een boost, je immuunsysteem wordt sterker en je lichaam veroudert trager. Mensen die elke dag verdunde appelazijn drinken hebben een gezonde rimpelvrije huid. Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat appelazijn ervoor kan zorgen dat je langer jong en gezond blijft.

7. Het voorkomt kanker

Appelazijn zit boordenvol antioxidanten die vrije radicalen in je lichaam bestrijden. Je lichaam wordt sterker en je hebt minder kans om kanker te krijgen. Heb je nog een reden nodig?

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…