Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Is een aubergine gezond? Wij vonden 10 redenen die het bevestigen!

Bram
4 min read

Je herkent de aubergine aan zijn mooie paarse kleur en zachte binnenkant. Aubergines kan je op verschillende manieren klaarmaken en ze zijn lekker in verschillende gerechten. Maar wist je dat een aubergine naast verrassend lekker ook buitengewoon gezond is?

1. Aubergine ondersteunt gewichtsverlies

Wie gewicht wil verliezen doet er goed aan om aubergines te eten. Er zitten weinig calorieën in maar ze geven je toch een verzadigd gevoel. Dat komt omdat in aubergine veel vezels zitten die je het gevoel geven da je genoeg hebt gegeten. Probeer voldoende te variëren en combineer aubergine met andere vitaminerijke groenten zoals broccoli, wortels, prei en paprika.

2. Mineralen, mineralen, en nog eens mineralen

Aubergine bevat kalium, magnesium, mangaan, koper en foliumzuur. Mineralen zijn nodig om je vochtbalans te ondersteunen en je hartslag te normaliseren. Daarnaast bevat aubergine ook vitamine B1, B3 en B6.

3. Aubergine zit boordevol antioxidanten

Antioxidanten beschermen je lichaam tegen ziekten en aubergines zitten er vol van. Meer zelfs, ze bestrijden de vrije radicalen die kanker kunnen veroorzaken.

4. Aubergine is goed voor je bloedsuikerspiegel en cholesterol

In aubergine zit een stof die ervoor zorgt dat ijzer goed wordt opgenomen en het beschermt je cellen tegen tumorvorming. Alsof dat nog niet genoeg is zorgt de stof er ook voor dat je aders niet vervetten en het is goed voor je cholesterol.

5. Slank met aubergine

Aubergines bevatten weinig suikers en calorieën waardoor ze passen in elk dieet. Een caloriearme maaltijd was nog nooit zo lekker.

6. Het is een goede bron van ijzer

Door aubergine te eten zal je makkelijker ijzer kunnen opnemen in je lichaam. Hierdoor zal je je sterker voelen en gaat je haar stralen.

7. Aubergine voor een gezond hart

Er zit veel kalium in deze groente. Kalium is een stof die erg belangrijk is voor een gezond hart. Kalium normaliseert je hartslag en het houdt je vochthuishouding in balans.

Aubergine gezond helpt afvallen

8. De geneeskrachtige werking van aubergine

Nieuw onderzoek heeft bevestigd dat aubergine de genezing van huidkanker kan ondersteunen! Aubergine vernietigt kankercellen en stimuleert de groei van gezonde cellen.

9. Aubergine helpt je spijsvertering

Omdat aubergine erg veel gezonde vezels bevat wordt je spijsvertering gestimuleerd. Een goede spijsvertering is erg belangrijk om op gewicht te blijven

10. Eet de kleuren van de regenboog

Fleur je bord op met de mooie dieppaarse kleur van aubergine. Eet de kleuren van de regenboog en doe je tegoed aan al die verschillende vitaminen!

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…