Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Babynamen die écht niet kunnen

Bram
2 min read

De meest populaire namen van het jaar zijn Emma voor een meisje en Louis voor een jongen. Toch zijn er ook elk jaar weer ouders die hun kind opzadelen met namen op die echt niet kunnen. Vorige jaar werd er bijvoorbeeld een jongetje Kip genoemd en een meisje Pita. En dat zijn dan nog niet de ergste…

1. Titi en Faktje : seksueel getinte namen

Natuurlijk kan je er niet aan doen als je familie een andere cultuur heeft of een andere taal spreekt. Namen die gangbaar zijn in één land hebben soms een totaal andere betekenis in een ander land. Anders is het wanneer twee Nederlandstalige ouders een naam kiezen die bewust sexueel getint is.

2. Adolf en Anders: namen die verwijzen naar massamoordenaars

We denken hierbij aan namen zoals Adolf (Adolf Hitler) en Anders (Anders Breivik).  Hoewel deze namen op zichzelf niet zo vreemd zijn laten ze wel een wrange nasmaak achter. Beeld je maar eens in hoe het moet voelen om als linkse puber Adolf te noemen.

3. Johannadestiny en L’eau: buitengewoon bizarre namen:

Alle ouders vinden hun kind het aller bijzonderste in de hele wereld. Sommige ouders willen daarom een extra speciale naam aan hun kind geven. En dat kan ver gaan. Namen als Peaches, Bruis, en L’eau steken elk jaar de kop op.

4. C’Viënelley en sharqueendaily: namen die je bijna niet kan uitspreken

Sommige namen zijn ware tongtwisters. Maken de ouders het bewust zo moeilijk? Met een bijna onuitspreekbare naam verban je je kind tot een leven waarin het continu zijn eigen naam moet uitleggen.

5. Pebles en Draco: celebrities en landen

Celebrities staan erom gekend om hun kinderen extravagante namen te geven. Plaatsnamen zoals Africa, Holland en Miami bijvoorbeeld. Ook is het nog steeds populair om je kind de naam van een celebrity of filmpersonage te geven. ‘Draco’ uit de film Harry Potter is hier het perfecte voorbeeld van.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…