Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Baby’s met oudere moeders zijn gezonder?

Bram
2 min read

Heb jij gewacht tot na je dertigste om kinderen te krijgen? Goed nieuws, baby’s van oudere moeders zijn gemiddeld iets intelligenter en gezonder dan baby’s van jongere moeders. Maar wat maakt jouw baby nu gezonder en intelligenter?

1. Een hogere opleiding

Als oudere moeder heb je vaak een goede opleiding afgerond. Hierdoor heb je het makkelijker om een job te vinden die echt bij je past.

2. Hoger inkomen

Omdat oudere moeders een hogere opleiding hebben zal hun inkomen ook hoger zijn. Dit zorgt ervoor dat je je niets moeten aantrekken van financiële stress. Je weet dat je jouw baby alles kan geven wat het nodig heeft.

3. Stabiele relatie

Als oudere vrouw heb je meer ervaring als het op relaties aankomt. Je hebt meer tijd met je partner kunnen spenderen en je hebt stabiele relatie opgebouwd. Baby’s die opgroeien in een stabiele omgeving zijn gezonder en gelukkiger dan baby’s die opgroeien in een minder stabiele omgeving.

4. Goede carrière

Vrouwen die wat ouder zijn als ze kinderen krijgen hebben vaak al een hele carrière opgebouwd. Je hebt een goed carrière en dat maakt je zelfzeker en vastberaden.

5. Meer vrije tijd

Een goed opgebouwde carrière zorgt ervoor dat je meer vrije tijd hebt. Je kan deze extra tijd goed spenderen met je baby. Door deze extra aandacht worden baby’s extra gestimuleerd om zich goed te ontwikkelen.

6. Zwangerschap beter plannen

Omdat oudere moeders hun zwangerschap goed plannen komen ze niet voor verrassingen te staan. Dit zorgt voor een gevoel van controle en het vermindert stress.

7. Vroeger beginnen met prenatale zorg

Je hebt de zwangerschap is al vroeg gepland en daarmee ook de prenatale zorg. Nog voor je zwanger werd heb je aan je dokter veel advies gevraagd.

8. Gezonde levensstijl

De kans is groot dat je er als oudere moeders een gezonde levensstijl op na houdt. Dit heeft natuurlijk een grote invloed op de ontwikkeling van je baby. Hoe gezonder de moeder, hoe gezonder de baby.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…