Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Behandelingsmogelijkheden bij één of meer ontbrekende tanden

3 min read

Je lach is een waardevol bezit. Een mooi glimlach komt warm en open over. Een mooie lach straalt bovendien ook zekerheid uit naar de buitenwereld. Als je tanden mist of last heb van de vervanging van je tanden, kan je niet optimaal genieten van je lach.

Het missen van tanden wordt door veel mensen als een groot probleem ervaren. Problemen met kauwen, spraak, esthetiek en pijnklachten zijn redenen voor een mindere kwaliteit van het leven. Of het verlies nu veroorzaakt wordt door een ongeval of aantasting van tanden of tandvlees, eigenlijk wil iedereen maar één ding: een snel en mooi herstel.

Ontbreken er een of meerdere tanden in je gebit, dan hoef je hier zeker niet mee rond te blijven lopen. Er zijn diverse behandelingsmethoden voor ontbrekende tanden:

1. Een brug

Een brug wordt gebruikt om een enkele ontbrekende tand te vervangen en bestaat uit een kunsttand en twee kronen. De twee kronen worden vastgezet op de eigen tanden of kiezen, die direct naast de open plek van de ontbrekende tand liggen. De kunsttand wordt gebruikt om de lege plek op te vullen, zodat niemand ziet dat je hier eigenlijk geen tand hebt zitten.

2. Een implantaat

Een andere behandelingsmogelijkheid bij een of meerdere ontbrekende tanden, is het implantaat. Een implantaat is een kunstwortel die in de kaak wordt vastgezet en meestal van titanium zijn vervaardigd omdat dit een lichaamsvriendelijk materiaal is. Daarnaast hebben de implantaten een unieke oppervlakte dat voor een snelle genezing en botaangroei zorgt. Op een implantaat kan een kroon, een brug of een gedeeltelijk kunstgebit geplaatst worden. Dit betekent dat je ook meerdere ontbrekende tanden kunt vervangen door een implantaat.

3. Een protheses

Een prothese wordt vaak vergeleken met een implantaat, maar in feite gaat het om twee verschillende behandelingsmogelijkheden. Waar een implantaat echt in het lichaam wordt verwerkt (met een schroef in de kaak), zit een prothese niet vast. Je kunt de prothese dus nog wel los maken, terwijl een implantaat vast zit aan de kaak.

Het resultaat van een prothese is overigens wel hetzelfde als het resultaat na het plaatsen van een implantaat. Zo kun je met een prothese ook een of meerdere ontbrekende tanden vervangen. De tandverzekering Dentalia  beschermt je tegen hoge kosten die de wettelijke ziekteverzekering niet dekt. Dankzij deze speciale verzekering voor je tanden krijg je voor implantaten en protheses 50 tot 80% terugbetaald, tot 1.050 euro per persoon per jaar.

Laat een hoge tandartsfactuur je glimlach niet bederven. Dentalia  beschermt je tegen hoge tandzorgkosten. Wacht niet langer en vraag vrijblijvend advies op maat.

Waarom Dentalia Plus?  »

Door

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…