Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Beleggen in vastgoed, een goed idee?

Camille
3 min read

Beleggen is een interessante keuze dat steeds meer mensen aantrekt. Het conservatieve concept van sparen wordt steeds meer achterhaald door de dynamische ontwikkeling in de economische wereld en met een steeds lagere rente. In deze gevallen is het rendement hoger bij beleggen en daarom besluiten steeds meer mensen om deze weg op te gaan. Er zijn vele verschillende manieren om te beleggen.

Ook de zaken waarin je kunt beleggen verschillen aanzienlijk. Zo kun je beleggen in aandelen en kun je investeren in fysieke zaken zoals stenen, grond of een ander fysiek materiaal. Toch zitten er nog best wat obstakels in de weg. Indien je particulier bent zul je bijvoorbeeld minder snel investeren in zaken zoals panden, kantoren of winkels. Dit komt omdat er best een aardig prijskaartje zit aan dit soort investeringen. Wat je in deze gevallen wel zou kunnen doen, is indirect investeren. Vaak wordt dit gedaan in zaken zoals commercieel vastgoed.

Investeren in de woningmarkt

Er zijn verschillende industrieën die prima geschikt zijn om in te beleggen. Een van deze industrieën is de woningmarkt. Steeds meer mensen kiezen ervoor om te investeren in deze dynamische markt in plaats van hun geld opzij te zetten om te gaan sparen. Als je ervan houdt om de touwtjes in handen te hebben, dan biedt de woningmarkt je vele mogelijkheden om dit te doen. Zo kun je woningen verhuren aan derde partijen.

Investeren in niet-commercieel vastgoed is voor deze personen dan ook vaak de beste optie. Op de woningmarkt zijn er verschillende soorten zaken waarin je kunt investeren. Denk hierbij aan huurwoningen, studentenkamers, huizen en appartementen. Voordat je een investering maakt is het natuurlijk wel handig om goed te kijken naar de positie van de woningmarkt. In tijden van recessie is het niet altijd even handig om in de woningmarkt te investeren.

Houd goed rekening met bepaalde risico’s

Aan alle financiële zaken zit risico verbonden. Bij de ene investering is dit groter dan bij de andere. Waar het over het algemeen op neer komt is dat je jezelf goed informeert over de zaken waarin je wilt investeren. Op deze manier beperk je de risico’s en weet je beter welke risico’s voor jou de meeste dreiging vormen. Vaak wordt vastgoedinvesteerders aangeraden om in kleine woningen te investeren.

De voornaamste reden hiervoor is dat deze woningen vaak makkelijk te verhuren zijn aan derde partijen met een enkel inkomen. Grotere woningen vragen een grotere huurprijs waar mensen minder snel aan kunnen voldoen. Daarnaast wordt je geadviseerd om zo min mogelijk met je eigen middelen vastgoed te kopen maar met een vastgoedhypotheek. Dit kan voor een verhoging in waarde zorgen aangezien verhuurde woningen minder waard zijn dan niet-verhuurde woningen.

Beleggen een goed idee? Jazeker!

Zoals hier staat aangegeven zitten er zeker voordelen aan het beleggen in vastgoed. Zo kun je op een kortere termijn meer winst maken en het object van je investering in waarde laten stijgen door de juiste strategie. Wel zitten er enkele risico’s verbonden aan dit proces. Deze risico’s kunnen snel geminimaliseerd worden door goed onderzoek naar de markt en het opdoen van relevante informatie alvorens je een investering doet.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…