Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Ben je altijd moe? Misschien heb je een proteïnetekort

Bram
2 min read

Ben jij soms op onverklaarbare momenten moe? Of ben je vaak slecht gehumeurd en gestresseerd, zelfs als daar geen duidelijke oorzaak voor is? Misschien heb jij een proteïnetekort. Door onze drukke levensstijl vergeten we soms om gezond en gevarieerd te eten. Hier lees je hoe je een proteïnetekort kan ontdekken en wat je eraan kan doen.

Zo herken je een proteïnetekort

Het is belangrijk om te weten of je zelf een proteïnetekort hebt. Dit zijn de meest voorkomende symptomen:

  • Een constant hongergevel
  • ’s Nachts niet kunnen slapen
  • Weinig energie
  • Slecht gehumeurd zijn
  • Stress

Supplementen om een proteïnetekort te behandelen

Er zijn drie manieren om een proteïnetekort te behandelen. Voedingssupplementen kunnen een oplossing zijn. Om te weten te komen welke voedingssupplementen je nodig hebt moet je je eigen voedingsbehoefte onderzoeken. In welke voeding heb jij het meest trek? Als je zin hebt in bepaalde voedingsmiddel kan dat informatie geven over de voedingsstoffen die je tekortkomt. Vraag raad aan je dokter.

Voeg meer proteïnen toe aan je dieet

Eet voldoende boontjes, yoghurt, pindakaas, bruine rijst, noten, vis, vlees en eieren. Voeg zaden toe aan je dieet en eet een avocado of banaan als gezonde proteïnerijke snack. 

Een proteïneshake?

Je kan je dag ook beginnen met een proteïneshake. Proteïneshakes komen voor in verschillende uitvoeringen en smaken. Zoek een recept dat bij je past en wissel af en toe eens af. Het is  super gemakkelijk om te maken, mix de ingrediënten in een blender en je bent klaar. Het is een perfect proteïnerijk ontbijt en het is nog lekker ook.

Laat je bloed onderzoeken

Het is verstandig om een afspraak maken met je dokter en je bloed te laten onderzoeken. Via je bloed kan je dokter nakijken of je echt een proteïnetekort hebt. Maak zeker een afspraak met je dokter als je overweegt om voedingssupplementen te nemen.  

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…