Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Fitness apparaten die je thuis zelf kan gebruiken

Milan
4 min read

Even snel wat aan je gezondheid doen zonder de deur uit te gaan? Dat kan. Er zijn tegenwoordig heel wat handige fitness apparaten die je gewoon thuis kunt gebruiken. Superhandig als je een druk leven hebt en geen tijd om steeds naar de fitness te gaan. Met zo’n apparaat in huis hoef je alleen maar je sportkleren aan te trekken en je kunt beginnen. Wij hebben onze favorieten voor jou verzameld:

  • Spinningfiets
  • Crosstrainer
  • Roeiapparaat
  • Loopband
  • Hometrainer
  • Suspension Trainer
  • Pull-up bar

Spinningfiets

Een spinningfiets lijkt op een hometrainer maar is toch iets anders. Bij een hometrainer kun je de trappers namelijk stoppen en bij een spinningfiets niet. Dit biedt een groot aantal trainingsmogelijkheden die je bij een hometrainer niet hebt. En daarom is het een hele effectieve manier om je hele lichaam te trainen.

Je verbrandt er dan ook een grote hoeveelheid calorieën mee. Ideaal om mee af te vallen natuurlijk. En het leuke is dat er ook allerlei trainingsprogramma’s beschikbaar zijn. Hiermee kun je thuis met een ‘virtuele’ coach werken aan je gezondheid. Uitermate handig voor iedereen die wel een beetje extra motivatie kan gebruiken bij het sporten.

Crosstrainer

De crosstrainer is een heel populair apparaat, en niet zonder reden. Het is namelijk een heel gemakkelijk te gebruiken fitness apparaat waarmee je een goed resultaat kunt boeken. Je traint namelijk zowel je boven -als je onderlichaam. En meestal kun je kiezen uit verschillende instellingen zodat je het programma kunt aanpassen aan jouw conditie.

En resultaat heb je gegarandeerd want met een crosstrainer verbrandt je per uur maar liefst 500 tot 600 calorieën. Ondanks deze intensiviteit is het apparaat nauwelijks belastend voor je spieren en gewrichten. Ideaal voor iedereen die wat overgewicht heeft en op een gezonde manier af wil vallen.

Roeiapparaat

Het roeiapparaat is een apparaat wat je niet zo snel bij mensen thuis aan zult treffen. En dat is jammer, want de werking van het apparaat is fenomenaal. Terwijl je hem gebruikt train je vrijwel alle spieren in je lichaam. Je bent dus in één keer klaar. Het spreekt voor zich dat je er veel calorieën mee verbrand. Maar wat het nog beter maakt is dat dit apparaat ook de rustverbranding omhoog brengt. Dat maakt het roeiapparaat één van de beste fitness apparaten voor iedereen die snel vet wil verbranden om af te kunnen vallen.

Loopband

Houdt je van hardlopen maar heb je geen zin om voor de ogen van je buren als een bezetene door de wijk te gaan rennen? Dan is een loopband misschien wel iets voor jou. Daarmee kun je thuis lekker rennen en fitter worden. Want met de loopband verbrandt je verreweg de meeste calorieën.

En wist je dat hardlopen op een loopband ook voordelen heeft ten opzichte van het lopen buitenshuis? Zo is de ondergrond waarop je loopt altijd vlak en minder belastend voor je spieren en gewrichten. Dit komt omdat de band een dempingsmechanisme heeft. Zo hoef je minder bang te zijn voor blessures.

Hometrainer

Is een spinningfiets net iets te intensief, maar houd je wel van fietsen? Ga dan eens aan de slag met een hometrainer. Je verbrandt hiermee iets minder calorieën, maar het is wel een hele aangename vorm van lichaamsbeweging. Bovendien kun je ter compensatie ook wat vaker op de hometrainer stappen.

Suspension trainer

Ander zeer effectieve fitness apparaten zijn de Suspension Trainers. De Suspension Trainer is een soort kabel die je bevestigd aan de muur of aan een deur. Het is dus een apparaat wat heel weinig ruimte inneemt. En het is ook nog eens heel erg effectief. Je gebruikt alleen je lichaamsgewicht en de zwaartekracht om elke spiergroep in je lichaam te trainen. Er zijn verschillende programma’s die je kunt gebruiken. Leuk, makkelijk en ruimtebesparend.

Pull-up bar

Ben je op zoek naar een ruimtebesparend én goedkope fitness apparaten? Dan is de Pull-up bar echt iets voor jou. Je kunt hem gewoon in de deuropening klemmen en klaar ben je. Je kunt de Pull-up bar gebruiken voor een grote hoeveelheid oefeningen maar het is vooral ideaal voor iedereen die zijn bovenlichaam wil trainen. En ook mensen met rugproblemen kunnen veel baat hebben bij de oefeningen die je kunt doen met de Pull-up bar.

Door Milan

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…