Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De beste tips en tricks tegen een kater

Bram
2 min read

Er zijn wel duizenden middeltjes tegen een kater. Volgens de één moet je een glas melk drinken en de ander zweert bij spek met eieren als ontbijt. Wat moet je nog geloven? Hier zijn 5 tips en tricks tegen een kater die wél werken.

1.Drink water en nog meer water

Water haalt de top van de lijst en dat is niet toevallig. Het klinkt waarschijnlijk al als een cliché maar het is erg belangrijk. Je moet meer water drinken. Ja kan water echt bekijken als een magisch elixir. Als je te veel alcohol gedronken hebt is je lichaam helemaal uitgedroogd. Drink dus water alsof je leven ervan af hangt. Je zal je veel beter voelen.

2.Beweeg – een beetje

Hef jezelf na een nachtje drinken uit bed. Een beetje lichaamsbeweging zal wonderen doen! Sta recht, strompel rond de keuken of ga naar de fitness als dat goed voelt. Bewegen is belangrijk maar je mag ook niet te veel vragen van je lichaam. Je lichaam is al gedehydrateerd, wees dus voorzichtig en zweet niet te veel.

3.Drink fruitsap

Fruitsappen kunnen je lichaam genezen van die vervelende kater. Sinaasappelsap geeft je lichaam voldoende water en suikers om terug op te kikkeren. Tomatensap is ook een goede keuze want het vecht tegen infectie en het hydrateert je lichaam erg snel.

4.Drink niet te veel koffie

Als je een kater hebt lijkt je koffie plots nog belangrijker dan hij al was. Je hebt echter niet zoveel koffie nodig als je denkt. Drink een kopje om de ochtend te overleven, maar hou de hoeveelheid cafeïne onder controle. Koffie is vocht afdrijvend en je lichaam heeft al te weinig vocht. Als je echt die koffie nodig hebt kies dan voor decafeïne. Of zorg ervoor dat je zeker ook extra water drinkt!

5.Help je lever

Je lever filtert alle toxische stoffen uit je lichaam en dat is cruciaal als je een kater hebt. Eet groene bladgroenten en andere gezonde groenten zoals broccoli, rode biet en bloemkool.Zo help je je lever en ben jij in een mum van tijd van die vervelende kater verlost.

 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…